Στόχος η απορρόφηση των 53 εκ. Ευρώ απο το ΕΣΠΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Στόχος η απορρόφηση των 53 εκ. Ευρώ απο το ΕΣΠΑ

Την πίστη ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα καταφέρει να απορροφήσει και να υπερβεί, μέσα στο 2010, το ποσό των 53 εκ. ευρώ από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ, όπως έχει δεσμευτεί, εξέφρασε χθες ο περιφερειάρχης Φ. Χατζημιχάλης. Επεσήμανε πως αυτό θα επιτευχθεί με τη βοήθεια των φορέων - δικαιούχων υλοποίησης. Ο περιφερειάρχης παρατήρησε ότι ξεπεράστηκε το σοβαρό γραφειοκρατικό πρόβλημα που υπήρχε, με εγκύκλιο του υπουργού Υποδομών Δημήτρη Ρέππα και του υφυπουργού Οικονομίας Σταύρου Αρναουτάκη και επικαιροποιούνται πλέον με γρήγορες διαδικασίες οι παλιές μελέτες με βάση το νέο νόμο.
Ο κ. Χατζημιχάλης ενημέρωσε πως έχουν προχωρήσει σε προσκλήσεις για όλους σχεδόν τους άξονες (εθνική - περιφερειακή οδοποιία, λιμάνια, αστικές αναπλάσεις, πολιτισμό, παιδεία, αποκαταστάσεις ΧΑΔΑ), ενώ σε λίγο θα ανοίξει και για τις υποδομές υγείας, με συνολική χρηματοδότηση 48 εκ. ευρώ. Παρατήρησε ότι γίνεται προσπάθεια να ωριμάσουν μελετητικά σημαντικά έργα, όπως για παράδειγμα αυτά που αφορούν βιολογικούς καθαρισμούς. Πλη-
ροφόρησε, ακόμα ότι άνοιξαν το ΕΣΠΑ, για να υλο- ποιηθούν ώριμα έργα που είχαν ενταχθεί στο “Θησέα“ και τα οποία κινδύνευσαν να μη γίνουν με το κλείσιμο του συγκεκριμένου προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages