Οργασμός Πολιτισμού στο Δήμο Κυπαρισσίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Οργασμός Πολιτισμού στο Δήμο Κυπαρισσίας

7/8/2010
ΟΡΓΑΣΜΟΣ εκδηλώσεων στην 'Αρκαδιά' φέτος με πλούσιες εκδηλώσεις όπως η χθεσινή όπου τέθηκε επι τάπητος η επιτομή των δημοσίων σχέσεων αλλά και η μάστιγα των ναρκωτικών. Με διογρανωτές τον Δήμο και την Ομοσπονδία Συλλόγων – Συνδέσμων Τριφυλίας στο Λαογραφικό Μουσείο πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση δυο (2) βιβλίων του συμπατριώτη μας κου Δημήτριου Μητρόπουλου, Αντιστράτηγου Επίτιμου Υπαρχηγού της Ελληνικής αστυνομίας, με τίτλους:
Α) ΕΠΙΤΟΜΗ (Επικοινωνία – Δημόσιες σχέσεις – Αρχής Επαγγελματικής Δεοντολογίας – Εθιμοτυπία).
Β) Τα Ναρκωτικά και η Αντιμετώπισή τους.
Μάλιστα τα βιβλία προλόγισαν σε ομιλίες τους και διάλεξη κατά αλφαβητική σειρά οι κ.κ.:
ο κ.Φώτης Βλάχος – Αντιστράτηγος – Επιτελάρχης Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ. ε.τ Δημήτρης Μητρόπουλος – Νομικός, Στάθης Παρασκευόπουλος – Πάρεδρος Παιδαγωγικού Ινστιτούτου – Πρόεδρος του Συλλόγου Ιστορικών Συγγραφέων, Γιάννης Χρυσός – Αντισ/λέας Αρείου Πάγου ε.τ. Στην εκδήλωση ήταν παρών εκτός απο την Δημοτική αρχή και ο Αστυνομικός Διευθυντής του Νομού κ. Νίκος Μπάστας, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων που έμαθαν για την πολύπλευρη συγγραφική δραστηριότητα του κ. Μητρόπουλου που ως συμπατριώτης μας τιμά πάντα τον τόπο του ενώ δεν παραλείπει να αναφέρεται σε θέματα αξιών και ιδανικών καθώς επιμένει να διδάσκει στις σχολές της Αστυνομίας που υπηρέτησε με μεγάλο ζήλο.

ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΗ ΒΑΚΑΛΑΟΥ ΣΤΟ Δ.Δ. ΣΠΗΛΙΑΣ
Ομως η βραδιά έκλεισε με μεγάλη γιορτή η οποία διεξήχθη στην Βρύση του Σκανδάλη όπως αναφέρει το τοπικό τοπωνύμιο στο Δ.Δ. Σπηλιάς και αποτελεί θεσμό για την περιοχή με την Γιορτή του Βακαλάου. Οι γυναίκες του χωριού ετοιμάζουν βακαλάο μαγειρευτό αλλά και ψητό μαζί με την παραδοσιακή σκορδαλιά κάνοντας την γιορτή πιο ξεχωριστή κοντά στην σκιά των πλατάνων και την όμορφης πλατείας. Το παρών έδωσαν οι εκπρόσωποι του Δήμου όπου είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν με τους κατοίκους αλλά και να αποδείξουν ότι τελικά τα έθιμα είναι για να τηρούνται. Να τονίσουμε ότι στη Σπηλιά λειτουργεί για λίγες ημέρες θερινός κινηματογράφος για τα παιδιά και τους μεγαλύτερους στην κεντρική πλατεία με πρωτοβουλία του τοπικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages