Ο συντονισμός έσωσε το περιβάλλον και τη Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Ο συντονισμός έσωσε το περιβάλλον και τη Μεσσηνία

21/8/2010
Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης αναφέρθηκε στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε διάφορα σημεία της Μεσσηνίας, επισημαίνοντας ότι ιδιαίτερα αυτή στην περιοχή των Βρυσών, εκδηλώθηκε στις 3.00 τα ξημερώματα, σε απρόσιτη περιοχή και ενώ είχε αλλάξει ο καιρός και ήταν βοριάς.
«Η φωτιά εκεί δημιούργησε πολλά προβλήματα και απείλησε κατοικημένες περιοχές. Συγκεκριμένα, απείλησε το μοναστήρι της Κατσιμικάδας, ένα χώρο ιερό και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ο οποίος περισώθηκε εκ θαύματος και με την δράση κυρίως του Δήμου Κυπαρισσίας και των χερσαίων τμημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, διότι δεν είχαν προλάβει να έρθουν τα εναέρια μέσα. Απειλήθηκε ο χώρος του Καρυοβουνίου, των Βρυσών, της Μουριατάδας και των Μπλεμενιάνων. Εκεί αποδείχθηκε η ετοιμότητα πρώτα απ’ όλα των κατοίκων, η άνοδος της ετοιμότητας των αυτοδιοικητικών δυνάμεων του Δήμου και των τοπικών διαμερισμάτων και των κατοίκων που χρησιμοποίησαν σωστά όλα τα μηχανήματα και τον τεχνολογικό εξοπλισμό που έχουν στη διάθεσή τους. Οφείλω να ομολογήσω ότι το συντονιστικό όργανο του Πυροσβεστικού σώματος αμέσως ανταποκρίθηκε στα τηλεφωνήματά μας και τις πιέσεις μας και ήρθαν εναέρια μέσα».
Αναφέρθηκε και στις πυρκαγιές στην Άνω Μεσσηνία, κάνοντας λόγο για συστηματική κίνηση κάποιων, οι οποίοι ευχήθηκε πολύ σύντομα να αποκαλυφθούν.
Για την καταγραφή των ζημιών από το κλιμάκιο, σημείωσε ότι επόμενη κίνηση είναι η σύνταξη φυλλαδίου και αποστολή του στα αρμόδια Υπουργεία. Σήμερα η επιτροπή θα επισκεφθεί την περιοχή της Ανδανίας. Καταλήγοντας ο κ Δράκος αναφέρθηκε στη συμβολή των Δήμων σε κάθε περιοχή, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κινητοποίηση του ιδίου του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages