Οι αυξήσεις είναι σντισυνταγματικές λέει το ΙΝΚΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Οι αυξήσεις είναι σντισυνταγματικές λέει το ΙΝΚΑ

31/8/2010
ΙΝΚΑ – Αντισυνταγματικές οι αυξήσεις
Εκατοντάδες παράπονα καταγράφονται στο Κέντρο Καταγγελιών του ΙΝΚΑ (Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος) για το σύμπλεγμα διοδίων στις εθνικές οδούς καθώς το καθεστώς αυτό αμφισβητείται ως προς την συνταγματικότητά του, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση των καταναλωτών. Το ΙΝΚΑ ζητάει από την κυβέρνηση ''να καταργήσει τις αντισυνταγματικές ρυθμίσεις που είχε καταγγείλει προεκλογικά''
Οι καταναλωτές, επισημαίνει το Ινστιτούτο Καταναλωτών, θα πληρώσουν τις πρώτες αυξήσεις στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων λόγω των αλλεπάλληλων αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων. Οπως τονίζει, η αύξηση της τιμής των καυσίμων επαναφέρει την πληθωριστική ψυχολογία και αποτελεί αφορμή αλλά και πρόσχημα για γενικότερες αυξήσεις, οι οποίες σε συνδυασμό με τις πιέσεις εξαιτίας των Ολυμπιακών αγώνων μπορούν να δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στην αγορά και στην κοινωνία.
Σχετικά με το ότι οι αυξήσεις στους αεροπορικούς ναύλους θα είναι προσωρινές, όπως έχει ανακοινωθεί, το ΙΝΚΑ ανησυχεί επειδή εκτιμά ότι η ελληνική αγορά δεν έχει κουλτούρα υποχώρησης τιμών (πλην ίσως των ξενοδοχειακών μονάδων), όταν εκλείψουν οι αιτίες για τις οποίες οι τιμές ανέβηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages