Στο Δάρα και Μουριατάδα κατευθύνθηκε το πύρινο μέτωπο-Στόχος οι Βρύσες λένε οι κάτοκοι - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Στο Δάρα και Μουριατάδα κατευθύνθηκε το πύρινο μέτωπο-Στόχος οι Βρύσες λένε οι κάτοκοι

ΣΕ ύφεση βρίσκεται το πύρινο μέτωπο στο Δ.Δ. Βρυσών απο νωρίς σήμερα το μεσημέρι καίγοντας περίπου 100 στρέμματά δασικής έκτασης σε δύσβατη περιοχή. Ως το μεσημέρι τα πύρινα μέτωπα εξελίχθηκαν με κατεύθυνση βορειοδυτικά του χωριού φτάνοντας μέχρι την περιοχή Δάρα και Μουριατάδας χωρίς ωστόσο να απειλήσει την Ιερά Μονή Κατσιμικάδας ενώ η ένταση των ανέμων ήταν ευτύχημα ότι τις πρώτες πρωινές ώρες ήταν ευνοική.
Στη μάχη επεσαν περισσότεροι απο 50 άνδρες της Πυρσοβεστικής υπηρεσίας με άμεσο συντονισμό τόσο του Διοικητη της Π.Υ. Καλαμάτας κ.Αφάλη και της Π.Υ. Γαργαλιάνων κ. Καπελιό ενώ οχήματα με πεζοπόρα τμήματα ήρθαν απο την Κυπαρισσία, Καλαμάτα, Αργος, Ναύπλιο για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Αμεση ήταν η κινητοποίηση απο το Δήμο Κυπαρισσίας με υδροφόρες και κινητοποίηση των εθελοντών ενώ οι κάτοικοι βοήθσαν με βυτιοφόρα και τρακτέρ για την διάνοιξη των πύρινων μετώπων στην περιοχή έτσι ώστε σε καμία περίπτωση να μην απειληθεί ο οικισμός. Ωστόσο ο 936 μιλώντας με κατοίκους της περιοχής εκτός απο την κινητοποίηση επιβεβαίωσαν ότι στο ίδιο σημείο έχει εκδηλωθεί πολλές φορές πυρκαγιά, ενώ κάτοικος δήλωσε ότι απο το ίδιο σημείο είχε ξεκινήσει η μεγάλη πυρκαγιά του 1981 που είχε απειλήσει τότε ακόμα και την πόλη φτάνοντας ως την περιοχή της Ανω Πόλης, αφήνοντας υπονοούμενα για εμπρηστική ενέργεια απο αγνώστους.
ΩΡΑ 20.00 Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει στο νομό Μεσσηνίας, στις περιοχές Καρνάση, Δεσύλλα και Βρύσες Κυπαρισσίας.Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο μέτωπο της περιοχής Βρύσες επιχειρούν μέχρι την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς 16 πυροσβέστες, με οκτώ οχήματα και ένα ελικόπτερο.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages