Η οικονομία προβληματίζει έντονα τους Ελληνες που τα βλέπουν..μαύρα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Η οικονομία προβληματίζει έντονα τους Ελληνες που τα βλέπουν..μαύρα

«Θρήνος» και «καταχνιά» είναι οι λέξεις που ταιριάζουν καλύτερα στην ελληνική κοινωνία όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση του νέου ευρωβαρόμετρου που ανακοινώθηκε στον απόηχο των νέων δηλώσεων στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τον Ευρωπαίο επίτροπο Όλι Ρεν και την «ψήφο εμπιστοσύνης» του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Το 98% των Ελλήνων κρίνει ως κακή την παρούσα κατάσταση της οικονομίας ενώ από κακή ως προβληματική κρίνει το 99% την αγοράς εργασίας. Οι μετρήσεις του εαρινού ευρωβαρόμετρου που ανακοινώθηκαν χθες από την Κομισιόν και πραγματοποιήθηκαν από τις 5 μέχρι και τις 28 Μαΐου (δηλαδή λίγο μετά την ψήφιση του Μνημονίου στην Ελλάδα) καταδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την απαισιοδοξία αλλά και τον προβληματισμό της ελληνικής κοινωνίας για την οικονομία. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι Έλληνες κάνουν πρωταθλητισμό στην απαισιοδοξία μεταξύ των χωρών-μελών της Ε.Ε. καθώς το 98% απαντά πως «βλέπει» κακό το παρόν της οικονομίας έναντι 77% του μέσου ευρωπαϊκού όρου. Αντίστοιχα,το 99% ατενίζει το μέλλον της αγοράς εργασίας μέσα στη «μαύρη» αβεβαιότητα και ανασφάλεια καθώς απαντά ότι έρχονται μαύρες μέρες, με σχεδόν 2 στους 3 Έλληνες να πιστεύουν ότι τα πράγματα είναι πολύ άσχημα και να περιμένουν χειροτέρευση του ελληνικού οικονομικού τοπίου. Οι Έλληνες, απαντώντας σε ερώτηση για τα 2 μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας τους, έδωσαν το…χρυσό μετάλλιο στην οικονομική κατάσταση της χώρας σε ποσοστό 54% ενώ, αμέσως μετά, ένας στους δύο (ποσοστό 50%) απάντησε την ακρίβεια που αδειάζει το καλάθι της νοικοκυράς.
Φυσικά ακολουθούν από κοντά και άλλες «γάγγραινες» της ελληνικής κοινωνίας όπως η ανεργία και το συνταξιοδοτικό. Το αξιοσημείωτο στην υπόθεση είναι ότι οι Έλληνες φαίνονται πεπεισμένοι για την αναγκαιότητα των μέτρων που τους έχουν βυθίσει στη «μαυρίλα». Το 70% δηλώνει ότι πρέπει να γίνουν ακόμα πιο πολλές μεταρρυθμίσεις, με ανάλογο ποσοστό (68%) να φέρεται διατεθειμένο αυτές να γίνουν με θυσίες της παρούσας γενιάς.Παρά το μνημόνιο-μνημόσυνο για την οικονομική κατάσταση των πολιτών, οι Έλληνες δείχνουν να στηρίζουν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και μάλιστα να τους εμπιστεύονται περισσότερο από τους εγχώριους! Το 61% παραδέχεται ότι η Ελλάδα βοηθήθηκε από τη συμμετοχή της στην Ε.Ε., ενώ το 42% δηλώνει ότι την εμπιστεύεται περισσότερο από ό,τι την κυβέρνηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages