Ρημάζουν ολόκληρο χωριό στις Ράχες-Στο κόκκινο η εγκληματικότητα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Ρημάζουν ολόκληρο χωριό στις Ράχες-Στο κόκκινο η εγκληματικότητα

29/8/2010
ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ είναι οι κάτοικοι στο Δ.Δ. Ραχών απο τα διαρκή κρούσματα εγκληματικότητας τον τελευταίο καιρό επισημαίνοντας ότι πλέον η παραβατικότητα έχει φτάσει στο κόκκινο και απειλούν να πάρουν το Νόμο στα χέρια του αφού νιώθουν ότι εκτός απο ανασφάλεια υπάρχει και κίνδυνος για τα χειρότερα με περιστατικά τα οποία θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη σε μια κατά τα άλλα παραθεριστική και ήσυχη περιοχή τα προηγούμενα χρόνια.
ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΟΙ-ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ
Σε Γενική Συνέλευση και συγκέντρωση των κατοίκων εκφράστηκαν οι προβληματισμοί που υπάρχουν για τις καθημερινές πλέον διαρρήξεις με τον Πρόεδρο του Τ.Δ. κ. Τάκη Βέβε ο οποίος τονίζει ότι "δεν πάει άλλο και έχουν φτάσει στο απροχώρητο με κλοπές ακόμα και την ώρα που οι ένοικοι κοιμούνται στα σπίτια τους και περιστατικά τα οποία προσβάλλουν την προσωπικότητα και το μέλλον του χωριού που ποτέ δεν έζησε τέτοιες εφιαλτικές σκηνές και περιστατικά" για να προσθέσει ότι "με την συγκέντρωση αποφασίσαμε να λάβουμε μέτρα προστασίας μόνοι μας αφού η παρουσία της Αστυνομίας με την λειψανδρία που υπάρχει είναι μηδαμινή εδώ και καιρό ενώ μας προβληματίζει ότι τα συμβάντα γίνονται σε οικίες κοντά στο κέντρο του χωριού και καταλαβαίνουμε ότι αν ένα επεισόδιο εκτραπεί που μπορεί να οδηγηθούμε". Οι κάτοικοι εξιστόρησαν περιστατικά που έζησαν στους δημοσιογράφους το τελευταίο χρονικό διάστημα και στην τηλεοπτική κάμερα.
Σε ένα απο αυτά όπως διηγείται κάτοικοι του Δ.Δ. οι δράστες μπήκαν ξημερώματα στο σπίτι την ώρα που κοιμόντουσαν ενώ μπροστά στα μάτια των ενοίκων έσυραν έξω την γυναίκα ζητώντας επιτακτικά τα χρήματα απειλώντας και βρίζοντας χωρίς να υπολογίσουν τίποτα με αποτέλεσμα ο εφιάλτης να λήξει μετά απο λίγη ώρα αφού πήραν...τα χρήματα που ήθελαν. Σε άλλα περιστατικά καταγράφονται οι κλοπές και παραβιάσεις οικιών ενώ ακόμα και ένα ζευγάρι Αλβανών που μένει και αγαπά το χωριό εδώ και 15 χρόνια δηλώνει ότι φοβάται για την οικογένειά της απο τα περιστατικά. Οι κάτοικοι εκτιμούν ότι δρούν ανεξέλγχτα 2 συμμορίες που λυμαίνονται την περιοχή, ενώ θα ζητήσουν με υπομνήματα διαμαρτυρίας την προστασία των αρχών αλλιώς θα λάβουν νέα μέτρα προστασίας. Αξίζει να τονίσουμε ότι η κατάσταση που ζούν τους τελευταίους μήνες του καλοκαιριού έχει δραματοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages