70 νέοι του Λυκείου Κυπαρισσίας πέρασαν την πόρτα των ΑΕΙ-ΤΕΙ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

70 νέοι του Λυκείου Κυπαρισσίας πέρασαν την πόρτα των ΑΕΙ-ΤΕΙ

27/8/2010
ΜΕ τα χαμόγελα να ανθίζουν στα χείλη τα παιδιά της Κυπαρισσίας κατάφεραν και πάλι να διακριθούν στην εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αφού και φέτος κρατώντας την παράδοση το ποσοστό επιτυχίας στο Λύκειο Κυπαρισσίας ξεπέρασε το εκπληκτικό 95% δείχνοντας ότι όταν υπάρχει θέληση μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους. Με όνειρα θα ατενίζουν το μέλλον και μάλιστα όπως μας δήλωσαν τα περισσότερα παιδιά πέρασαν σε σχολές της επιλογής τους γνωρίζοντας ότι η επαγγελματική αποκατάσταση διασφαλίζει το μέλλον τους.
Πρώτη και καλύτερη μας μίλησε η Ελένη Πορφυρία Κανελλοπούλου η οποία πέρασε στην Φιλολογία Αθήνας η οποία εξήγησε ότι 'πέρασα στην Σχολή της επιλογής μου γνωρίζοντας ότι ακολουθώ κάτι που μου αρέσει πολύ και όλα τα παιδιά που πέτυχαν στις Πανελλήνιες δηλώνουν ικανοποιημένοι απο τις επιλογές τους' για να συνεχίσει ότι 'γνωρίζουμε ότι αποκτά άλλο νοημα η νέα μας φοιτητική ζωή και σίγουρα για εμάς αποτελεί μια καλή επιλογή για το αύριο ξέροντας καλά ότι οι εποχές έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση με το παρελθόν αλλά είμαι σίγουρη ότι πάντα υπάρχει χώρος για νέους ανθρώπους που μπορούν και θέλουν να προσφέρουν ως ακαδημαικοί πολίτες'. Η Πορφυρία μας είπε ότι έγραψε πολύ καλά στις εξετάσεις και η εισαγωγή της κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα πρόσβασης αφού ήταν η πρώτη της επιλογή, ενώ έδειξε συγκρατημένη για τις σχολές και τις βάσεις που φέτος σημείωσαν σε πολλέςπ εριπτώσεις μείωση. Ξεχώρισε το ενδιαφέρον πάντως νέων παιδιών για ένα σίγουρο μέλλον με δική τους πρωτοβουλία και όχι με υπόδειξη των γονιών τους.
Ο Γιάννης Κορμπής που πέρασε στη Σχολή Γεωπληροφορικής και τοπογραφίας στο ΤΕΙ Σερρών ήταν ικανοποιημένος προς το παρόν. Ο νέος μαθητής θυμίζουμε ότι αποτλεεί απόκτημα της ομάδας της Εράνης Φιλιατρών απο φέτος και προέρχεται απο την ομάδα του Παντριφυλιακού καλονερού καθώς έχει σημειώσει πολλές θετικές εντυπώσεις στο ενεργητικό του ως ποδοσφαιριστής. Ο ίδιος εμφανίστηκε στη παρέα ικανοποιημένος που σχεδόν όλα τα παιδιά πέρασαν σε κάποια σχολή για να προσθέσει ότι όλα τα παιδιά διάβασαν και πρόσεξαν στις εξετάσεις χωρίς ωστόσο να τους δυκσολέψουν τα θέματα καθώς θεώρησε ότι ήταν εύκολα για φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages