Εκθεση καλλιτεχνών στο Apollon με άρωμα εποχής... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Εκθεση καλλιτεχνών στο Apollon με άρωμα εποχής...

8/8/2010
Η συνάντηση επτά καλλιτεχνών φέτος στο ξενοδοχείο μας και συγκεκριμμένα της Κατερίνας Πέππα, του Νίκου Μανωλόπουλου, της Μαριάννας Λίπη, του Δημήτρη Καρυστινού, της Αννας Διπλαράκη, της Κατερίνας Χρονοπούλου και της Μάγια Μαρία Ρεμούνδη α…ποδεικνύει έμπρακτα ότι η τέχνη βρίσκει πάντα τον τρόπο να καλύψει την ανάγκη μας για ψυχική ανάταση και να μας χαρίσει όμορφες στιγμές και κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μας διακοπών.
Η Κατερίνα Πέππα παρουσιάζει με τις φωτογραφίες της μορφές από το Κρυονέρι Μεσσηνίας κάνοντας μια ιστορική αναφορά σε πρόσωπα και καταστάσεις της περιοχής. Η έκφραση των προσώπων και το φόντο που περιβάλλει τα πρόσωπα με την φλύαρη σιωπή τους εκπροσωπούν μια εποχή που σβήνει αφήνοντας πίσω χνάρια για τον ιστορικό μελετητή και τον απλό πολίτη που θέλει να θυμάται και να αναπολεί……
Ακολουθεί ο Νίκος Μανωλόπουλος ζωγράφος με καταγωγή από το προαναφερθέν χωριό, ο οποίος έρχεται να συμπληρώσει με τον δικό του τρόπο την ιστορική αυτή και λαογραφική αναφορά στο Κρυονέρι και όχι μόνο. Είναι φανερή η επιρροή του από βιώματα και καταστάσεις από το Κρυονέρι. Τοπία και πρόσωπα με ένα μοναδικά εκφραστικό και εικαστικό τρόπο φλυαρούν για μια εποχή που αλλάζει αφήνοντας πίσω τα χνάρια για περαιτέρω αναφορές. Το συναίσθημα και η άριστη τεχνική έρχονται να δέσουν και να μας ταξιδέψουν παρασέρνοντάς μας σε ένα ταξίδι μοναδικό και γεμάτο πινελιές μαγικές και νότες χαρούμενες και νοσταλγικές σε μια ατμόσφαιρα ονειρική…
Η Μαριάννα Λίπη παρεμβαίνει κυρίως με τοπογραφίες λάδια σε καμβά παρμένες κατά το πλείστον από καλοκαιρινές διακοπές από διάφορα μέρη της Ελλάδας αποθανατίζοντας στιγμές όπου το φώς παίζει με το χρώμα ένα τρελό παιχνίδι γεμάτο από τη χαρά της ζωής Οι γραμμές της λιτές αλλά φλύαρες σε όσα έχει να μας πεί. Ερχεται να μας ξεκουράσει και να μας φιλοξενήσει στον κόσμο της που είναι γεμάτος ήρεμες και σαγηνευτικές θα λεγα πινελιές όπου τονίζουν την δύναμη που ασκεί η φύση στην ψυχοσύνθεση του ανθρώπου.
Ο Δημήτρης Καρυστινός με αριστοτεχνικό τρόπο παρουσιάζει μια σειρά έργων όπου η γυναικεία ομορφιά και δυναμική αποθεώνεται και υμνείται θα έλεγα.
Τα έργα του θαρρείς ότι μεταξύ τους κινούνται και έρχονται σε μια μυστική συννενόηση….ακούς τον ήχο όπου το κορμί αιχμαλωτίζεται σε ένα τρελό και θελκτικό χορό και λικνίζεται και λούζεται από φως και χρώμα. Επίσης ο ζωγράφος εκθέτει και έργα άλλου θέματος με την ίδια πάντα άριστη τεχνική και ομορφιά.
Η Αννα Διπλαράκη έχει τον δικό της τρόπο να μελετά τα αντικέιμενα και τον περιβάλλοντα χώρο τους όπου συχνά το φόντο εχει τον ίδιο πρωτεύοντα ρόλο με το κυρίως θέμα. Το φώς και η σκιά εδώ είναι σε στενή σχέση με το χρώμα που με επιδέξειο τρόπο χειρίζεται η ζωγράφος.
Η Κατερίνα Χρονοπούλου παρουσιάζει χαρακτικά έργα και επιβάλλεται στο χώρο με ένα μοναδικό τρόπο. Σχεδόν αυτόματα πείθει τον επισκέπτη με την τεχνική της και την θεματική της. Με την πρώτη ματιά σε κερδίζει και από το ένα έργο στο άλλο πείθεσαι ότι το ένα έργο συναγωνίζεται το άλλο σε αρτιότητα καλλιτεχνική. Τα λάδια της επίσης έχουν ένα μοναδικό τρόπο να συμπληρώσουν την είκόνα της καλλιτέχνιδος σαν ένα κομμάτι στο πάζλ της έντονης και πετυχημένης της εικόνας.
Τέλος η Μάγια Μαρία Ρεμούνδη με ένα μοναδικό έργο κλείνει την παρουσίαση αυτής της έκθεσης. Εδώ η φαντασία έχει να παίξει πρωτεύοντα ρόλο. Το δέσιμο των χρωμάτων σε οδηγούν σε ένα ονειρικό ταξίδι και με ένα επιβλητικό τρόπο σχεδόν μπερδεύεις την πραγματικότητα με το όνειρο. Η αφαίρεση και η απουσία της ορθολογικής τεχνικής επιβάλλονται και αποτελούν μια διαφορετική νότα στο σύνολο αυτής της έκθεσης
Ευχόμαστε η έκθεση να είναι ένα συν στα πολιτιστικά δρώμενα αυτού του καλοκαιριού στον τόπο μας και αν μη τι άλλο να προσθέσει λίγες στιγμές ανάπαυλας από την καθημερινότητα που κυριαρχεί στην ζωη μας…
Γεωργία Χριστοδούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages