Σε Καλαμάτα και Μεθώνη τα νέα εξοχικά των Αθηναίων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Σε Καλαμάτα και Μεθώνη τα νέα εξοχικά των Αθηναίων

9/8/2010
Δρόμους μεγάλων επενδυτικών ευκαιριών στην κτηματαγορά δημιουργούν οι νέοι οδικοί άξονες της Πελοποννήσου, οι οποίοι κατασκευάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς. Ειδικά ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα - Σπάρτη «τρέχει» με μεγάλες ταχύτητες και σε 1 - 2 χρόνια που θα ολοκληρωθεί θα φέρει κοντά στην Αθήνα όλα τα νότια παράλια της Πελοποννήσου, τα οποία έχουν εκπληκτικά μέρη. Οι Νομοί Μεσσηνίας και Λακωνίας θα γίνουν ουσιαστικά τα νέα? εξοχικά προάστια της πρωτεύουσας, αφού σε 2 με 2,5 ώρες θα μπορεί κάποιος με το αυτοκίνητό του να φτάσει με ασφάλεια στην Καλαμάτα.
Σήμερα απαιτούνται τουλάχιστον 4 ώρες με δύσκολα κομμάτια δρόμου και επικίνδυνες στροφές, κάτι που λειτουργεί αποτρεπτικά για χιλιάδες οικογένειες. Η μεσσηνιακή πρωτεύουσα μετατρέπεται σε βασικό εξοχικό προορισμό για χιλιάδες Αθηναίους, οι οποίοι αναζητούν νέες επενδυτικές ευκαιρίες, αφού τα παράλια της Αττικής και του Κορινθιακού έχουν πλέον κορεστεί.
Σύμφωνα με την κοινοπραξία Μορέας, που έχει αναλάβει την κατασκευή του υπερσύγχρονου οδικού άξονα, μέχρι το επόμενο καλοκαίρι θα έχει παραδοθεί το τμήμα μέχρι την Καλαμάτα.
Επομένως, κάποιος που ζει στην Αθήνα θα μπορεί να μεταβεί σε λίγες ώρες στα παράλια της Μεσσηνίας, τα οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, έχουν ήδη γίνει περιζήτητα για ανέγερση εξοχικών κατοικιών.
Τα φιλέτα
Οι περιοχές που ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται? φιλέτα είναι -εκτός από την Καλαμάτα και τη Σπάρτη- η Πύλος, η Μεθώνη, η Κορώνη, η Μεσσήνη, η Καρδαμύλη, η Αρεόπολη, το Γύθειο, η Σκάλα και φυσικά η Μονεμβασιά και η Νεάπολη. Ολες αυτές οι περιοχές μετατρέπονται σε χώρους υποδοχής νέων εξοχικών του? Σαββατοκύριακου. Ολο το παραλιακό μέτωπο από την περιοχή της Πύλου μέχρι τη Μονεμβασιά θα αποτελέσει στο άμεσο μέλλον τον κύριο παραθεριστικό προορισμό των Αθηναίων, μαζί φυσικά με τις περιοχές της Δυτικής Πελοποννήσου, οι οποίες ευνοούνται από τον οδικό άξονα Κόρινθος ? Πάτρα ? Πύργος ? Τσακώνα (μήκους 365 χλμ.). Το δικό του μερίδιο στην ανάπτυξη διεκδικεί και το ανατολικό μέτωπο της Πελοποννήσου, το οποίο αναβαθμίζεται σημαντικά εξαιτίας του αυτοκινητοδρόμου Α7.
Την ίδια ώρα, οι κινήσεις μεγάλων developers για επενδύσεις σε τουριστικά συγκροτήματα στην Πελοπόννησο δείχνουν ότι σε πολλές περιοχές υπάρχουν μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες και τα ακίνητα θα αποκτήσουν μεγάλη υπεραξία. Tην τελευταία πενταετία η κτηματαγορά της Πελοποννήσου σε ορισμένα σημεία έχει κυριολεκτικά «βουλιάξει». Η ζήτηση είναι μηδενική, οι τιμές υποχωρούν και η κατασκευαστική δραστηριότητα έχει κάνει βουτιά. Ωστόσο τα παραλιακά ακίνητα διατηρούν μια σταθερότητα στις αξίες τους, εξαιτίας της προσμονής της ολοκλήρωσης των νέων μεγάλων οδικών έργων. Τα επόμενα χρόνια οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα υπάρξει μεγάλη αύξηση της ζήτησης για εξοχικές κατοικίες, επομένως και τα οικόπεδα θα εμφανίσουν ανοδικές τάσεις. Απο το 'Εθνος'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages