«Μαύρο» βλέπουν οι επιχειρηματίες και το 2012 - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

«Μαύρο» βλέπουν οι επιχειρηματίες και το 2012

Νταβός για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας – Μόνο το 25% των Ευρωπαίων θεωρεί πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα … Με την ευρωπαϊκή κρίση χρέους να εξακολουθεί να αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα προβληματισμό όλων όσοι ασχολούνται με την παγκόσμια οικονομία και τις αγορές, με το «ελληνικό πρόβλημα» ακόμα ανοικτό και χωρίς τελική λύση, καμία έκπληξη δεν προκαλεί η απαισιοδοξία που αναδύεται από τα ευρήματα έρευνας που διενήργησε η PricewaterhouseCoopers International.
Η εταιρεία απευθύνθηκε σχεδόν στο σύνολο των ανώτερων στελεχών των επιχειρήσεων που θα εκπροσωπηθούν στις εργασίες του φετινού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και οι απαντήσεις που έλαβε ήταν άκρως απογοητευτικές:
Συνοπτικά το 48% εκ των 1.258 Διευθύνοντων Συμβούλων και ανωτέρων στελεχών επιχειρήσεων που βρίσκονται στο Νταβός για το Φόρουμ και κατά τεκμήριο αποτελούν την παγκόσμια επιχειρηματική ελίτ, εκτιμούν πως η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν έχει επιλυθεί, ούτε πρόκειται μέσα στο 2012.
Αντιθέτως θεωρούν πως η παγκόσμια οικονομία θα διολισθήσει ακόμα περισσότερο σε αρνητικό έδαφος μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ενώ το 34% των ερωτηθέντων εκτιμούν πως η εικόνα θα παραμείνει το ίδιο… θολή. Μόλις το 15% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η παγκόσμια οικονομία θα βελτιωθεί.
Στα θετικά, το 40% των ερωτηθέντων εμφανίζεται «πολύ αισιόδοξο» για τις προοπτικές των εταιρειών τους μέσα στους επόμενους 12 μήνες, πλην όμως πέρυσι τέτοια εποχή το αντίστοιχο ποσοστό ήταν της τάξης του 48%!.
Ειδικότερα στη Δυτική Ευρώπη οι επιχειρηματίες εμφανίζονται ως οι λιγότερο αισιόδοξοι όλων, με ένα ισχνό 25% των ερωτηθέντων να θεωρεί πως το 2012 θα είναι θετική χρονιά για την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομία. Πέρυσι, στο Νταβός, το αντίστοιχο ποσοστό των Ευρωπαίων CEOs με… θετική άποψη ήταν περίπου 40%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages