Εκδήλωση για το Θωρηκτό – Καταδρομικό «Γεώργιος Αβέρωφ» στην Καλαμάτα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Εκδήλωση για το Θωρηκτό – Καταδρομικό «Γεώργιος Αβέρωφ» στην Καλαμάτα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012, στις 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας η εκδήλωση για τα 100 χρόνια Ιστορίας του Θωρηκτού Αβέρωφ, που διοργανώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας και τη «Χορωδία Κηφισιάς 1937» -πολλά μέλη της οποίας είναι Καλαματιανοί.
Η εκδήλωση έγινε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων ζωής ενός θρυλικού πλοίου, του θωρακισμένου καταδρομικού «Γεώργιος Αβέρωφ», που έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των Ελλήνων ως εθνικό σύμβολο. Στενά συνδεδεμένο με την ιστορία του ΄Εθνους κατά τον 20ό αιώνα, είναι το πλοίο που άλλαξε την πορεία της ιστορίας των βαλκανικών λαών, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Το πρόγραμμα, που παρουσίασε ο Γιάννης Κληρόπουλος, ξεκίνησε με χαιρετισμό του Δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα και του Προέδρου της Χορωδίας Κηφισιάς 1937, μετά ακολούθησε ομιλία του αντιναυάρχου (ε.α.) Π.Ν. Ξενοφώντος Μαυρογιάννη, με θέμα: «Θωρηκτό – Καταδρομικό Γεώργιος Αβέρωφ, ένα καράβι γεμάτο Ιστορία», κατά τη διάρκεια της οποίας προβλήθηκε πλούσιο και σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό, που ταξίδεψε το κατάμεστο Αμφιθέατρο του Πνευματικού στην πολύχρονη ιστορία του πλοίου – συμβόλου της νεότερης Ελλάδας.
Ακολούθησε μουσικό μέρος με την Χορωδία της Κηφισιάς 1937, την οποία διηύθυνε ο μαέστρος κ. Χαράλαμπος Μιχαηλίδης και συνόδευσε στο πιάνο η κα Πένυ Μαραβελή, με έργα Ελλήνων και Ξένων συνθετών, αλλά και αποσπάσματα από όπερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages