Μειωμένες κατά 6,2% σε σχέση με την Ευρώπη των 27 οι δαπάνες μας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Μειωμένες κατά 6,2% σε σχέση με την Ευρώπη των 27 οι δαπάνες μας

Όσο και αν μειώνονται οι τιμές, όσο και αν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων προχωρούν σε μπαράζ προσφορών και εκπτώσεων, οι δείκτες της Eurostat αποδεικνύουν ότι στην Ελλάδα, δεν υπάρχει πλέον ρευστότητα για περιττές αγορές, για δώρα και ταξίδια.
Οι καταναλωτές περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα και μάλιστα μείωσαν το τελευταίο έτος τις δαπάνες κατά 6,2%.
Ειδικότερα, όπως εκτιμά η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, η μείωση του Ακαθάριστου Εγχώριου προϊόντος ανήλθε το 2011 στο 5,5%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μείωση στην Ευρωζώνη και την Ευρώπη των 27.
Παράλληλα, δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις και για το 2012, καθώς προβλέπονται περαιτέρω μειώσεις της τάξης του 2,8% για το ΑΕΠ και του 4,3% για την καταναλωτική δαπάνη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο Επίτροπος Υγείας και Πολιτικής Καταναλωτών John Dalli, απαντώντας σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή Κώστα Πουπάκη για το οικογενειακό καλάθι και τα βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης, οι αυξήσεις των τιμών πέρυσι σε ορισμένες κατηγορίες προϊόντων υπερβαίνουν κατά πολύ τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Βέβαια εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι τιμές επηρεάστηκαν, κυρίως από τις απανωτές αυξήσεις στο ΦΠΑ αλλά και στον ΕΦΚ. news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages