Ομόφωνα όλα τα θέμα στο Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ομόφωνα όλα τα θέμα στο Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Τρίπολης πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, υπό την προεδρεία του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.
Πρώτο θέμα ήταν η λειτουργία και διαχείριση της διώρυγας Κορίνθου, σε συνάρτηση με το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας και την επάρκεια του εργατικού δυναμικού. Το θέμα εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Λουτρακίου- Αγ. Θεοδώρων κ. Κων/νος Λογοθέτης. Το Δ.Σ. της ΠΕΔ έκανε αποδεκτή πλήρως την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου- Αγ. Θεοδώρων η οποία σε γενικές γραμμές είναι η εξής: Για να λειτουργήσει απρόσκοπτα και παραγωγικά η Ανώνυμη Εταιρεία της Διώρυγας Κορίνθου καλούνται τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και Ανάπτυξης – Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας να προβούν στις πιο ακόλουθες ενέργειες:
α) Να καταρτιστεί επιχειρησιακό πρόγραμμα για τη στελέχωση της εταιρείας με εξειδικευμένο προσωπικό β) Η διαδικασία πρόσληψης του προσωπικού να γίνεται με κριτήρια την τεχνογνωσία και την εμπειρία και όχι με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ και η εταιρεία να εξαιρεθεί από το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας δ)Η χρηματοδότηση των απαιτούμενων έργων συντήρησης της διώρυγας να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και δ) Να τροποποιηθεί η σύνθεση του Δ.Σ. της εταιρείας προκειμένου να μετέχουν εκπρόσωποι του Δήμου, των εργαζομένων και λοιπών φορέων.
Για τη λειτουργία Λαϊκών Αγορών των Περιφερειακών Ενοτήτων της Χώρας, το Δ.Σ. της ΠΕΔ μετά την εισήγηση του κ. Τζεφεράκου Ιωάννη Δημοτικού Συμβούλου Αν. Μάνης, σχετικά με την εγκύκλιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και τη σύγχυση και επικάλυψη των αρμοδιοτήτων μεταξύ των διαφόρων φορέων και των Δήμων, που δημιουργείται στο συγκεκριμένο θέμα, αποφάσισε να ζητήσει την τροποποίηση των υφιστάμενων διατάξεων και τη μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων για τη λειτουργία των Λαϊκών αγορών στους Δήμους. Το Δ.Σ. της ΠΕΔ επίσης αποφάσισε να συνταχθεί πλήρως με τις ανάλογες προσπάθειες της ΚΕΔΕ για τη λειτουργία των Λαϊκών αγορών .
Ακολούθησε το θέμα που αφορά τη μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Εξόρυξης Λιγνίτη από τις Περιοχές της Ανατολικής Πυλίας. Το θέμα αυτό εισηγήθηκε ο κ. Καφαντάρης Δημήτριος Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, ο οποίος αναφέρθηκε στις αρνητικές επιπτώσεις που θα επέλθουν στις περιοχές της Ανατολικής Πυλίας και της Μεσσήνης από την εξόρυξη και μεταφορά του λιγνίτη.
Παρουσίασε επίσης αναλυτικά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλου-Νέστορος, γι΄ αυτό το θέμα και τις μεγάλες αντιδράσεις που υπάρχουν στην περιοχή. Ανέδειξε επίσης την αντιφατικότητα της Κεντρικής Διοίκησης ως προς το σχεδιασμό και τις κατευθύνσεις (ΣΧΟΠ), την εγκατάσταση δηλ. λιγνιτωρυχείων σε χαρακτηρισμένη τουριστική περιοχή και τέλος επεσήμανε την αναγκαιότητα της ενημέρωσης των Δήμων για θέματα που αφορούν την ανάπτυξή τους, ώστε να προλαμβάνονται παρόμοιες καταστάσεις.
Το Δ.Σ. της ΠΕΔ αποφάσισε την υποστήριξη της απόφασης των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Μεσσήνης στο Περιφερειακό Συμβούλιο και σε κάθε αρχή, ώστε να απορριφθεί η συγκεκριμένη Μ.Ε.Π.Ε. και να αποκλεισθεί κάθε ενέργεια εξόρυξης και μεταφοράς του λιγνίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages