Iατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Καλαμάτα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Iατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Καλαμάτα

Γιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί, κοινωνικοί λειτουργοί, καθώς και άνθρωποι άλλων επαγγελματικών κλάδων συναντήθηκαν χθες το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Θέμα συζήτησης, το στήσιμο ενός Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο θα λειτουργεί με εθελοντές και θα προσφέρει περίθαλψη σε οποιονδήποτε δεν έχει πρόσβαση στο σύστημα υγείας.
Το κάλεσμα σε αυτή την πρώτη συνάντηση έγινε από την Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας. Ο πρόεδρός της Τάσος Πουλόπουλος, σύμφωνα με το 'Θάρρος' αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν την Ιατρική Εταιρεία να προχωρήσει σε αυτή την πρωτοβουλία, η οποία, όπως είπε, «στοχεύει στην ανακούφιση των πασχόντων κατοίκων της περιοχής μας που δεν έχουν ασφάλεια ή είναι οικονομικοί πρόσφυγες».
Στόχος, όπως πρόσθεσε, «να ορθωθούν εμπόδια στη φτώχεια και την πείνα, που έχουν αρχίσει να γίνονται λίαν εμφανείς και είναι από μόνες τους σοβαρές αρρώστιες. Από την άλλη, η φτώχεια και η πείνα, είναι προαπαιτούμενα για αρρώστιες, που με πολύ κόπο και τεράστια κοινωνική κινητοποίηση και πόρους ξεπεράστηκαν από τη δεκαετία του ΄60 ή για άλλες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους πρόσφατα. Για παράδειγμα, η φυματίωση και το AIDS. Τελευταία, και η ελονοσία άρχισε να μας επισκέπτεται κατά καιρούς και σε διάφορες περιοχές της χώρας».
Η λειτουργία ενός Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όλοι συμφώνησαν ότι χρειάζεται γιατρούς, οδοντιάτρους και φαρμακοποιούς, όμως έχει ανάγκη επίσης από διοικητική και νοσηλευτική υποστήριξη, από φάρμακα, κοινωνική υπηρεσία, εξειδικευμένη υγιεινολογική καθοδήγηση, και, όπως δείχνουν τα πράγματα, ακόμη και από τρόφιμα. Κρίθηκε, λοιπόν, αναγκαία η κινητοποίηση ευρύτερων δυνάμεων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ακούστηκαν πολλές ενδιαφέρουσες και σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages