Ελπίδα για το μέλλον οι ερευνητικές εργασίες του Λυκείου Κυπαρισσίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Ελπίδα για το μέλλον οι ερευνητικές εργασίες του Λυκείου Κυπαρισσίας

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Τριφυλίας Γιάννης Μερκούρης προέβη σε δήλωση για τις Ερευνητικές Εργασίες του Λυκείου Κυπαρισσίας.
Την 19η Ιανουρίου 2012 οι μαθητές της Α΄Λυκείου παρουσίασαν τέσσερις ερευνητικές εργασίες στην Αίθουσα «ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ»
Οι εργασίες αυτές ήταν αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και ομαδικής εργασίας των ερευνητών – μαθητών της Α’ τάξης του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας.
Τέτοιες δραστηριότητες ενισχύουν κα αναπτύσσουν την παιδαγωγική ατμόσφαιρα στη σχετική τάξη. Αυτό το περιβάλλον μάθησης επιτρέπει την καλλιέργεια της δημιουργικότητας, υποστηρίζει τη μαθητοκεντρική προσέγγιση και τη συνεργασία των μαθητών καθώς οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν πρωτοβουλίες , να ενεργοποιηθούν και να συμμετάσχουν με υπευθυνότητα στη μαθησιακή διαδικασία.
Σ΄ένα τέτοιο περιβάλλον αναπτύσσεται ακόμη η αυτο-αποτελεσματικότητα, το ενδιαφέρον για «ανοιχτές» διαδικασίες μάθησης, η θετική αυτοαντίληψη, καθώς ο μαθητής παρωθείται να συλλέξει , να καταγράψει, να επεξεργαστεί και να αξιολογήσει δεδομένα, αλλά και να ξεπεράσει τα όρια της ήδη οργανωμένης γνώσης, επινοώντας πρωτότυπες ερμηνείες και αποτελέσματα
Τα σχέδια εργασίας που παρουσίασαν είχαν θέματα:
-Γεωμετρία και χώρος
-Χριστιανισμός και Μουσική
-Graffiti – μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης ή διαμαρτυρία.
-Σώμα, ιδέες και πρότυπα. Ταξίδι στο Χρόνο.
Οι μαθητές γι’ αυτές τις παρουσιάσεις αφιέρωσαν αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο τους και τους αξίζουν συγχαρητήρια και ο δημόσιος έπαινος;. Συγχαρητήρια όμως αξίζουν τόσο στο Διευθυντή όσο και στους καθηγητές του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας για το συντονισμό των ομαδικών αυτών εργασιών. Ευελπιστούμε ότι και στο μέλλον θα συνεχίσει το Λύκειο Κυπαρισσίας να αναπτύσσει καινοτόμες δράσεις και να πρωτοπορεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages