Εντός των ημερών γεωτρύπανο για τον περιμετρικό - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Εντός των ημερών γεωτρύπανο για τον περιμετρικό

Συνεργασία με παράγοντες της αναδόχου εταιρείας του περιμετρικού δακτυλίου της Καλαμάτας «Μορέας» είχε χθες και προχθές ο δήμαρχος Παν. Νίκας, εν όψει και της έναρξης των εργασιών κατασκευής του έργου και ειδικότερα της γέφυρας του Νέδοντα.
Χθες το μεσημέρι, σε δηλώσεις του για το θέμα, παρουσία του επικεφαλής του εργοταξίου της εταιρείας στη Μεσσηνία, Αθ. Βρέκου, ο κ. Νίκας σημείωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την εξέλιξη του έργου του εθνικού δρόμου και, βεβαίως, με τις εξελίξεις στον περιμετρικό, ένα έργο που “πήγε και ήρθε” κάμποσες φορές.
Με τους τεχνικούς παράγοντες της εταιρείας συζητήσαμε αυτές τις ημέρες αρκετά πράγματα για τον περιμετρικό δακτύλιο και, κυρίως, για τη γέφυρα του Νέδοντα. Πρόκειται για ένα συμβολικό έργο για το σύνολο της παρέμβασης.
Εκείνο που μπορούμε να ανακοινώσουμε, είναι ότι ενδεχομένως και αύριο (σ.σ. σήμερα) θα έρθει στην Καλαμάτα ένα μεγάλο γεωτρύπανο, που θα κάνει τις απαραίτητες γεωτρήσεις και τις σχετικές εργασίες γεωλογικού χαρακτήρα, ώστε στη συνέχεια να γίνει η θεμελίωση της γέφυρας. Ο χώρος θα περιφραχτεί και σε δέκα με δεκαπέντε ημέρες από τώρα θα πέσει ο πρώτος πάσσαλος, ενώ θα επιδιώξουμε να γίνει και μια σύντομη τελετή, ώστε όλα να πάνε καλά.
Η γέφυρα αυτή θα αποτελέσει τοπόσημο για την πόλη της Καλαμάτας και μας ικανοποιεί απόλυτα η αρχιτεκτονική της μελέτη. Το κόστος του συγκεκριμένου έργου θα φτάσει τα 7 με 8 εκατομμύρια ευρώ και οι πρόδρομες εργασίες έχουν ήδη αρχίσει, ενώ το χρονοδιάγραμμα κατασκευής της είναι δύο χρόνια. kalamatablogs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages