Αδιαφορία από τους αγροτσυνεταιριστές της Πελοποννήσου; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Αδιαφορία από τους αγροτσυνεταιριστές της Πελοποννήσου;

Η Πελοπόννησος είναι μία γεωγραφική περιοχή με μεγάλη ,ποικίλη και ποιοτική αγροτική παραγωγή .Στην παραγωγή αυτή ο αγροτικός πληθυσμός έχει εναποθέσει τις ελπίδες του για την επιβίωση , ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες ώρες για την πατρίδα.
Η παρακάτω είδηση, απλώς επιβεβαιώνει το αυταπόδεικτο! Δηλαδή πως οι άνθρωποι που έχουν κληθεί να εκπροσωπήσουν τους αγρότες της Πελοποννήσου που όπως είπαμε πασχίζουν για τον επιούσιο, οι άνθρωποι που υποτίθεται ενεργούν και στοχεύουν στην καλύτερη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων , που μεριμνούν να πετύχουν υψηλότερες τιμές στα προϊόντα της Πελοποννησιακής γης , που υποτίθεται αναζητούν αγορές για την προώθησή τους, επιεικώς …είναι απαράδεκτα απόντες και αδιάφοροι!
Είδαμε ιδίως τον τελευταίο καιρό πως έχουν αποθαρρυνθεί οι Έλληνες παραγωγοί λόγω πολλών αιτίων όπως π.χ ακριβές τιμές σε φυτοφάρμακα και μεροκάματα , πτώση της κατανάλωσης αγροτικών προϊόντων λόγω των υψηλών τους τιμών στην ελληνική αγορά κ.α. πολλά.
Ο φαύλος κύκλος φθηνών τιμών αγοράς των προϊόντων από την πρωτογενή παραγωγή και πανάκριβων τιμών μέχρι το ίδιο προϊόν να φτάσει στον καταναλωτή έχει μετατρέψει την ελληνική αγορά τροφίμων σε παράδεισο εισαγόμενων προϊόντων για τα οποία μέχρι πρόσφατα η Ελλάδα εθεωρείτο η χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή των προϊόντων αυτών.
Και το χειρότερο είναι ότι μας στέλνουν σάπια και επικίνδυνα προϊόντα από το εξωτερικό.
Πέρυσι, σύμφωνα με κατάλογο του υπουργείου Εμπορίου, καταστροφής εισαγόμενων προϊόντων λόγω επικινδυνότητάς τους, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν τα εξής εισαγόμενα προϊόντα:
25 τόνοι φιστίκια προέλευσης Ιράν
19.5 τόνοι αμύγδαλα προέλευσης ΗΠΑ
2,5 τόνοι κουκουνάρι προέλευσης Τουρκίας
2,5 τόνοι πιπεριές προέλευσης Ιορδανίας
5,5 τόνοι φρέσκα φασολάκια, προέλευσης Τουρκίας και Ιορδανίας
6,3 τόνοι αμπελόφυλλα προέλευσης Τουρκίας
250 κιλά πιπεριές προέλευσης Συρίας
80 τόνοι σταφίδας προέλευσης Κίνας
32 τόνοι ελιές μαύρες προέλευσης Τουρκίας
Όταν λοιπόν οι Πελοποννησιακές Συνεταιριστικές Ενώσεις , δεν παρεμβαίνουν δυναμικά ενώνοντας τις δυνάμεις και τη φωνή τους , για να προστατέψουν τους αγρότες και τα δικά μας παραγόμενα προϊόντα, αλλά και τους ανυποψίαστους καταναλωτές που τρώνε τα σάπια προϊόντα Τουρκίας και Κίνας και δεν παρεμβαίνουν στο υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης και να το θέσουν προ των ευθυνών του, τι μπορεί να περιμένει κάποιος σ΄αυτήν τη Χώρα πλέον; μοριαςnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages