«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος για τη μεταφορά ενέργειας» - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος για τη μεταφορά ενέργειας»

Σαμαράς: Υπάρχει ευρύ φάσμα επενδυτικών δυνατοτήτων
Οι ελληνορωσικές σχέσεις δεν βρίσκονται στο επίπεδο, που θα μπορούσαν και θα έπρεπε, γι’ αυτό και στόχος της ΝΔ, εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας στις ερχόμενες εκλογές, είναι να αλλάξει τα υπάρχοντα αρνητικά δεδομένα
, αρχής γενομένης από την ενεργειακή συνεργασία με τη Ρωσία, δήλωσε στα ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επισκέπτεται από χθες τη Μόσχα.
Μιλώντας, από την Αθήνα, στον ανταποκριτή του ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ για τα μεγάλα ενεργειακά έργα, όπως ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη, «που είχε ξεκινήσει εδώ και 19 χρόνια, είχε καταφέρει να ξεμπλοκάρει εδώ και τέσσερα χρόνια και τώρα βρίσκεται ξανά στο σημείο μηδέν», ο κ. Σαμαράς είπε ότι «όλοι ξέρουμε ότι σήμερα αυτά τα έργα, είτε έχουν ανασταλεί είτε έχουν βαλτώσει.
Εμείς προτιθέμεθα να τα ξεμπλοκάρουμε και να τα θέσουμε ξανά σε προτεραιότητα μαζί με κάθε μορφής μεγάλα έργα μεταφοράς ενέργειας που διευκολύνουν τον ανεφοδιασμό της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης γενικότερα και περνούν από το ελληνικό έδαφος. Πιστεύουμε ότι αυτά βοηθούν και την ανάπτυξη της χώρας μας και τον ασφαλή ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης».
Η Ελλάδα, μπορεί να γίνει κόμβος για τη μεταφορά ενέργειας, δήλωσε ο Α. Σαμαράς, σημειώνοντας επίσης και «ευρύτερα έργα υποδομής, σε ενέργεια, μεταφορές και υπηρεσίες που επιτρέπουν στην Ελλάδα και να γίνει διαμετακομιστικό κέντρο, αλλά και να αναπτύξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα σε μια σειρά διαφορετικούς τομείς, από την παραγωγή και εξαγωγή οπωροκηπευτικών ως την τουριστική κατοικία και τις μαρίνες».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ «υπάρχει ευρύ φάσμα επενδυτικών δυνατοτήτων για ξένες επενδύσεις γενικότερα, αλλά και ειδικότερα για επενδύσεις που μπορούν να προσελκύσουν το ρωσικό ενδιαφέρον. Στην ενέργεια και τις υποδομές της, αναμφίβολα, αλλά και πέραν αυτών…».
«Όσοι με γνωρίζουν, θα σας πουν, ότι όταν δίνω τον λόγο μου, τον κρατάω. Και όταν λέω «we mean business» το εννοώ», είπε ο κ. Σαμαράς στον ανταποκριτή του ΡΙΑ-Νόβοστι στην Αθήνα, περιγράφοντας «πολλές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, οι οποίες ξεκίνησαν στο παρελθόν και στη συνέχεια βάλτωσαν ή και καταργήθηκαν πλήρως», καθώς και «εμπορικές συμφωνίες, οι οποίες έχουν ήδη υπογραφεί, αλλά βάλτωσαν. Και όλα αυτά πρέπει να τα ξεμπλοκάρουμε».
Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, ο κ. Σαμαράς είπε στο ίδιο πρακτορείο ότι «η έξοδος από την Ευρωζώνη δεν αποτελεί λύση και θα γινόταν μια πολύ κακή και ολέθρια εξέλιξη για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages