Πατραϊκός - Κεφαλονιά και Ζάκυνθος σε καθεστώς παρακολούθησης - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Πατραϊκός - Κεφαλονιά και Ζάκυνθος σε καθεστώς παρακολούθησης

Στο μικροσκόπιο καθηγητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Γεωλογίας - σεισμολογίας) βρίσκονται σε διαρκή βάση πλέον ο Πατραϊκός, η Κεφαλονιά και η Ζάκυνθος μετά την διαπίστωση ύπαρξης σε αυτές τις περιοχές εδαφικής παραμόρφωσης.
Αυτό προκύπτει από τα Στοιχεία που παρουσίασαν ερευνητές στη διάρκεια των εργασιών της 1ης Ημερίδας Τεκτονικής Γεωδαισίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μελέτης που εκπονείται από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, του Ινστιτούτου Γεωφυσικής στη Νάπολι και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διαπιστώνεται και στις τρεις περιοχές (Πατραϊκός – Κεφαλονιά – Ζάκυνθος) μεγάλη εδαφική παραμόρφωση, γεγονός που αναγκάζει την επιστημονική κοινότητα να είναι σε ετοιμότητα.
Μερίδα σεισμολόγων ερμηνεύει την καταγραφή αυτών των παραμορφώσεων ως πιθανό επερχόμενο σεισμικό γεγονός χωρίς ωστόσο αυτό να συνεπάγεται επερχόμενο ισχυρό σεισμό τόσο στον Πατραϊκό όσο και στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά.
Αποστάσεις από τις επισημάνσεις του Γερ. Παπαδόπουλου
Τακτική αποστασιοποίησης από την λογική της πιθανότητας τα «ευρήματα» να συνεπάγοντα την έλευση ενός ισχυρού σεισμού ακολούθησε ο σεισμολόγος και πρώην υπεύθυνος του ΟΑΣΠ κ. Παπαδόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages