ΤΟ λάδι..λαδάκι λένε στη Μεσσηνία λόγω τιμής... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ λάδι..λαδάκι λένε στη Μεσσηνία λόγω τιμής...

Μεταξύ 2 και 2,10 ευρώ το κιλό κυμαίνεται αυτές τις μέρες η τιμή του ελαιολάδου στην περιοχή της μεσσηνιακής Μάνης, ωστόσο υπήρξε και πώληση ακόμη και με 1,90!
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νεοχωρίου Λεύκτρου, Παρασκευάς Τζανετέας, μας λέει: «Εμείς τυποποιούμε το λάδι μας. Προσπαθούμε όσο περισσότερο γίνεται να φεύγει τυποποιημένο από εμάς. Θέλουμε να αποφύγουμε την Ιταλία, όμως, σε κάποιες περιπτώσεις που πουλήσαμε χύμα, η τιμή ήταν 2,10, ακόμη και 2 ευρώ το κιλό. Μέχρι και με 1,90 πουλήθηκε κάποια στιγμή λάδι».
Τυποποίηση
Το τυποποιημένο ελαιόλαδο του Συνεταιρισμού Νεοχωρίου εξάγεται, κυρίως, σε Γερμανία και Αυστρία. «Δεν είναι τεράστια η αγορά μας, αλλά έχουμε κάνει σημαντικά βήματα και η πορεία είναι ανοδική» σημειώνει ο πρόεδρος.
Όσο για τις παραγγελίες από το εξωτερικό τώρα με την κρίση: «Φέτος, βλέπω το εξής: ενώ ο πελάτης έπαιρνε τρεις παλέτες, φέτος παίρνει δύο. Μειώνει λίγο την παραγγελία του, αλλά ευελπιστούμε ότι θα μας παραγγείλει και δεύτερη φορά. Όπως οι Έλληνες, και οι ξένοι είναι λίγο συγκρατημένοι στις αγορές τους».
Ελπίδες για άνοδο στην τιμή
Σύμφωνα με τον κ. Τζανετέα, αυτή την εποχή όσοι ελαιοπαραγωγοί πουλάνε χύμα, το κάνουν για να καλύψουν τρέχουσες ανάγκες, όπως μεροκάματα εργατών και λιπάσματα. Δίνουν ένα μέρος της παραγωγής τους με αυτό τον τρόπο, γιατί έχουν άμεση ανάγκη τα χρήματα, αλλά το υπόλοιπο το φυλάνε, για να το πουλήσουν αργότερα, ελπίζοντας ότι η τιμή θα ανέβει. Δηλαδή, μιλάμε για μετά το Πάσχα προς καλοκαίρι. Κι εγώ αυτή την ενημέρωση έχω, ότι μάλλον θα ανέβει η τιμή, αν και ο συνεταιρισμός μας δεν έχει τώρα λάδι να δώσει χύμα, αυτό που έχουμε θα πάει σε πελάτες μας τυποποιημένο. Πάντως, αυτό που κάνει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, δίνοντας 2,20 το κιλό, είναι πολύ καλό. Όμως, όταν κάποιος έχει άμεση ανάγκη τα χρήματα, είναι δύσκολο να περιμένει να πληρωθεί με τρίμηνη επιταγή». kalamatablogs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages