Επαφές Αλευρά με το κλιμάκιο του Τ.Ε.Ε. και Συλλόγου Τριών Τέκνων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Επαφές Αλευρά με το κλιμάκιο του Τ.Ε.Ε. και Συλλόγου Τριών Τέκνων

Σήμερα, Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά με το Προεδρείο της Νομαρχιακής Επιτροπής ΤΕΕ Μεσσηνίας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε, τόσο από τον Πρόεδρο Νίκο Πατσαρίνο όσο και από τα μέλη της Ν.Ε. Δημήτρη Θωμόπουλο, Γιάννη Μπούρα και Αγγελική Μπουμποπούλου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Μηχανικών, πολύ περισσότερο από ότι πριν, στην παρούσα χρονική στιγμή, που με τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες, οι Μηχανικοί βιώνουν ένα πρωτόγνωρο γεγονός. Η μεγάλη κάμψη που γνωρίζει η οικοδομική δραστηριότητα στο νομό μας, έχει κάνει επιτακτική την ανάγκη να ενταχθούν σε όλα τα κοινωνικά προγράμματα και οι Μηχανικοί. Ακόμη τονίστηκε ότι ο προϋπολογισμός των έργων που δημοπρατούνται, πρέπει να συνοδεύεται με την πλήρη χρηματοδότησή τους, ώστε να μπορούν να εκτελούνται και να παραδίδονται ολοκληρωμένα, χωρίς καμία καθυστέρηση, με σκοπό οι πολίτες να απολαμβάνουν τα οφέλη των έργων. Καυτηριάστηκε έντονα , ότι ακόμη και σήμερα παρατηρείται η κατάτμηση έργων από φορείς του δημοσίου, η οποία οδηγεί σε απ’ ευθείας αναθέσεις, αποκλείοντας έτσι την απρόσκοπτη συμμετοχή όλων των Μηχανικών.
Τέλος, το προεδρείο των Μηχανικών έθεσε στον κ. Αλευρά, την ανάγκη ως πολιτική εξουσία να δίνεται ιδιαίτερη σημασία και προτεραιότητα σε έργα που μπορούν να υλοποιηθούν και να ολοκληρωθούν.
Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα ευτυχής που η συνάντηση με το προεδρείο ήταν ουσιαστική, διότι ειπώθηκαν ζητήματα που χρήζουν άμεσης παρέμβασης. Τόνισε ότι το επάγγελμα του Μηχανικού είναι ένα από αυτά που συμβάλει αποτελεσματικά στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σκοπό έχει την ολοκλήρωση όλων των έργων με την εξασφάλιση των απαραίτητων χρηματοδοτήσεων και ποτέ δεν προβαίνει στην κατάτμησή τους.
Τέλος, επισήμανε ότι θα είναι συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια του προεδρείου για την ένταξη του επαγγέλματος του Μηχανικού σε προγράμματα κοινωνικής εργασίας, εφόσον το επιθυμούν και ζήτησε οι συναντήσεις μαζί τους να είναι πιο τακτικές και πάντα ουσιαστικές.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΜΣΣΗΝΙΑΣ
Σήμερα, Παρασκευή 20-01-2012, με το Προεδρείο του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Τριτέκνων Οικογενειών Ελλάδας, συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς στο γραφείο του. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Κορομηλάς, ο Αντιπρόεδρος Τάσος Αργυρόπουλος, η Γραμματέας Γρηγορία Δημητρακοπούλου και το μέλος Νικήτας Μενούνος συζήτησαν με τον Αντιπεριφερειάρχη για τρέχοντα θέματα που απασχολούν τους τρίτεκνους, όπως ο φόρος ακινήτων και η έκτακτη εισφορά. Οι τρίτεκνοι, δείχνοντας κοινωνική ευθύνη ανταποκρίθηκαν θετικά στην πληρωμή τους, εκτός από κάποιους που αδυνατούν (ευπαθείς ομάδες, ζεύγη ανέργων κ.λ.π) για τους οποίους ζητήθηκε η συνδρομή του Αντιπεριφερειάρχη, ώστε να υπάρξει δίκτυο στήριξης και προστασίας τους μέσα από διάφορα προγράμματα της Περιφέρειας.
Επίσης, ζήτησαν από τον κ. Αλευρά να παρέμβει σε θέματα όπως η μείωση των εισιτηρίων του ΚΤΕΛ 15% έως 20%, καθώς και το πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας των Δήμων, ώστε να δοθεί προτεραιότητα στους τρίτεκνους σε ποσοστό 2% έως 3%.
Ο Σύλλογος Τριτέκνων εξέφρασε τη χαρά του που και ο Αντιπεριφερειάρχης είναι τρίτεκνος και την ευχαρίστησή του για την ιδιαίτερη ευαισθησία που δείχνει στα προβλήματά τους. Επίσης δήλωσε πως είναι ανοικτός σε προσκλήσεις συμμετοχής τους σε εθελοντικές δράσεις π.χ. αναδάσωση κ.α. και μπορούν να ανταποκριθούν με μεγάλη συμμετοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages