Μέτρα για προστασία από κλοπές στον αγροτικό κόσμο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Μέτρα για προστασία από κλοπές στον αγροτικό κόσμο

Τη λήψη περισσότερων μέτρων για την προστασία των περιουσιακών στοιχείων και του εισοδήματος των πατατοπαραγωγών ζήτησε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, μετά από κρούσματα κλοπής που σημειώθηκαν στη Μεσσηνία.
Αποφασίσθηκε να ζητηθεί η εντονότερη παρέμβαση των αστυνομικών αρχών, αλλά και η ενεργοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών, όπως ΣΔΟΕ, για τις περιπτώσεις των κλεπταποδόχων.
Κλέβουν μηχανήματα
Όπως σημείωσε ο κ. Αλευράς, σύμφωνα με το 'Θάρρος', αφορμή είναι οι αλλεπάλληλες κλοπές που έχουν σημειωθεί σε αρδευτικά συστήματα. Μπορεί να μην έχουν μεγάλη χρηματική αξία, η απώλειά τους όμως έχει μεγάλες επιπτώσεις στους παραγωγούς. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι οι δράστες κλέβουν μηχανήματα που χρησιμοποιούν οι παραγωγοί για την προστασία των καλλιεργειών τους από τον παγετό. Ήδη, όπως είπε, έχει κάνει παρέμβαση στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, ζητώντας δραστικότερα μέτρα, ενώ πρέπει να ζητηθεί και η ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Δράκος σε παρέμβασή του ζήτησε να υπάρχει συνεργασία πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης και Αστυνομίας, ώστε να βρεθεί λύση. Επισήμανε δε, ότι σε ορισμένα χωριά οι κάτοικοι έχουν προσλάβει ακόμα και ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης για τις περιουσίες τους, ενώ αλλού έχουν συστήσει ομάδες περιφρούρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages