Κοινωνικά ανάλγητη η διακοπή ενός κοινωνικού αγαθού - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Κοινωνικά ανάλγητη η διακοπή ενός κοινωνικού αγαθού

«Πλανάται πλάνη οικτρά όποιος νομίζει ότι θα αντιμετωπίσει την κρίση της χώρας έξω από τους νόμους και τους κανόνες της δημοκρατίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την επίσκεψη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου της Αρκαδίας στο γραφείο του την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 με αντικείμενο συζήτησης την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων ή άλλως «χαράτσι» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Το μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου κ. Σαράντος Αλεξανδρής ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τη θέση του Κέντρου ότι δεν πρέπει να καταβληθεί ο φόρος αυτός από κανένα πολίτη και ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να πληρώνουν το ποσό που αναλογεί στις παρεχόμενες υπηρεσίες σχετικά με την κατανάλωση ρεύματος. Το Εργατικό Κέντρο ζήτησε από τον κ. Τατούλη να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλουν όλοι οι φορείς. Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας εξήρε τέλος τη στάση και τις προσπάθειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέχρι σήμερα, με τις παρεμβάσεις του κ. Τατούλη και τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με το θέμα της επιβολής του έκτακτου αυτού φόρου.
Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης τόνισε ότι μέσω των αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου έχει διαβιβαστεί η άποψη της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε όλα τα συναρμόδια υπουργεία, στον πρωθυπουργό της χώρας κ. Λουκά Παπαδήμο, ενώ παράλληλα έχει ενημερώσει προσωπικά κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες τον αρμόδιο επίτροπο κ. Erdinger και έχει αποστείλει σχετική επιστολή στον επίτροπο κ. Barnier.
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θεωρεί κοινωνικά ανάλγητη και απέναντι στο Ελληνικό και Κοινοτικό δίκαιο τη διακοπή ενός κοινωνικού αγαθού μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Πέραν αυτού ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι η επιβολή του τέλους μέσω μιας ανώνυμης εταιρείας, της ΔΕΗ, θίγει και το προφίλ της εταιρείας.
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στα γενικότερα οικονομικά προβλήματα των πολιτών λέγοντας ότι οφείλουν όλοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης.
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η πρώτη Περιφέρεια, η οποία θα δημιουργήσει θεσμικό πολιτικό κίνημα με κοινωνική δικτύωση, όχι πάνω στη βάση της φιλανθρωπίας, αλλά πάνω στην πολιτική στάση της ευθύνης της Περιφέρειας.
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στα πολύ ανησυχητικά στοιχεία σχετικά με την ανεργία, η οποία συνεχώς αυξάνεται και απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου, τους διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται δίπλα τους στη διεκδίκηση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages