3 πρόστιμα καμπάνα στο Δήμο Καλαμάτας-Βολές κατά Μεσσήνης και Τατούλη για τα σκουπίδια - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

3 πρόστιμα καμπάνα στο Δήμο Καλαμάτας-Βολές κατά Μεσσήνης και Τατούλη για τα σκουπίδια

Τρία είναι μέχρι τώρα τα πρόστιμα που έχει «φάει» ο Δήμος Καλαμάτας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη μη τήρηση της νομοθεσίας όσον αφορά τη διαχείριση των σκουπιδιών του… Το τελευταίο πρόστιμο αφορά την κατάσταση που επικρατεί στο λεγόμενο σταθμό μεταφόρτωσης, που έχει δημιουργηθεί από το Δήμο στο πεδίο βολής του Νέδοντα. Έχει ύψος 10.000 ευρώ και η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία να προσφύγει στον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μανώλη Αγγελάκα, προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση του περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, για την επιβολή του προστίμου. Ο Δήμος έχει φάει πρόστιμο και για την κατάσταση που επικρατεί στη «Μαραθόλακκα». Και τότε προσέφυγε στον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο οποίος όμως απέρριψε την προσφυγή και τώρα ο Δήμος προτίθεται να καταφύγει στη δικαιοσύνη. Το πρώτο πρόστιμο αφορούσε το χώρο όπου είχε πρωτολειτουργήσει το σύστημα επεξεργασίας «Ram», στη Θουρία. Το σύστημα μεταφέρθηκε από εκεί στη «Μαραθόλακκα», όμως στη Θουρία έχουν παραμείνει δυόμιση χρόνια τώρα σκουπιδομπάλες. Και αυτή η υπόθεση θα κριθεί από τη δικαιοσύνη.
ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Π.ΤΑΤΟΥΛΗ 
Θέμα διαχείρισης των σκουπιδιών του Δήμου Μεσσήνης, μπήκε το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας…! Η εναπόθεση των σκουπιδιών της Μεσσήνης στην παραθαλάσσια περιοχή των Λιμενικών, θίγει και την Καλαμάτα αλλά και όλο το Μεσσηνιακό Κόλπο… Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας έκριναν ως μεροληπτική την απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, να επιβάλλει νέο πρόστιμο στο Δήμο για την κατάσταση που επικρατεί στο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Νέδοντα, όταν, όπως τόνισαν, σε άλλους Δήμους, όπως στο γειτονικό Δήμο Μεσσήνης και στο σκουπιδότοπο των Λιμενικών η κατάσταση είναι σαφώς πιο κακή. Χαρακτηριστικά ο πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιάννης Καμβυσίδης, υποστήριξε ότι κανένας Δήμος δεν διαχειρίζεται τα σκουπίδια του με απόλυτα νόμιμο τρόπο, ωστόσο είπε ότι πρόστιμο έχουν «φάει» μόνο οι Δήμοι Καλαμάτας, Μεσσήνης και Τριφυλίας. Ο επικεφαλής του «Δικτύου», Σταμάτης Μπεχράκης, τόνισε ότι αν αληθεύει πως η Μεσσήνη εναποθέτει τα σκουπίδια της στα Λιμενικά, τότε θα πρέπει να γίνει παρέμβαση από το Δήμο Καλαμάτας ώστε η γειτονική πόλη να διαχειρίζεται τα απορρίμματά της με άλλο τρόπο, που να μην επηρεάζει το Μεσσηνιακό Κόλπο, ο οποίος υπογράμμισε ότι αποτελεί περιβαλλοντικό, τουριστικό και αναπτυξιακό πόρο για την ευρύτερη περιοχή. Επιπλέον είπε ότι η τοποθέτησή του υπερασπίζεται τα συμφέροντα των κατοίκων της Μεσσήνης, γιατί αυτά δεν μπορεί να ταυτίζονται με την ενδεχόμενη λειτουργία σκουπιδότοπου στα Λιμενικά.
kalamatajournal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages