Εντός ορίων τα αποτελέσματα των ελέγχων από τα πυρηνελαιουργεία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Εντός ορίων τα αποτελέσματα των ελέγχων από τα πυρηνελαιουργεία

Εντός των φυσιολογικών ορίων που ορίζει η ελληνική νομοθεσία είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων στην περιοχή του Μελιγαλά από τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων. Αυτό ανακοίνωσε χθες ερωτώμενος για τα αποτελέσματα των μετρήσεων που έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, υπογραμμίζοντας πως με εντολή του στις δύο μονάδες στη Βιομηχανική Περιοχή Μελιγαλά γίνονται τακτικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων.
Αποτελέσματα
Σύμφωνα με τον κ. Αλευρά, από την πλευρά της Περιφέρειας έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια, ώστε τα πυρηνελαιουργεία να λειτουργούν με τους κανόνες και όρους που προβλέπει η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία: «Ήδη έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι σε όλα τα πυρηνελαιουργεία, μετά από παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και καθήκον των υπηρεσιών είναι να ελέγχουν αν τηρούνται αυτοί οι όροι. Αυτούς τους όρους εγκρίνει η ειδική υπηρεσία Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Έχω εφιστήσει την προσοχή στη Διεύθυνση Εμπορίου και Ανάπτυξης που είναι υπεύθυνη για την τήρηση των όρων, να κάνουν τακτικούς και συστηματικούς ελέγχους για το αν τηρούνται οι όροι. Επίσης, έχουμε εγκαταστήσει μηχάνημα από το Νοέμβριο στην περιοχή της Σκάλας και γίνονται μετρήσεις για τα αιωρούμενα σωματίδια». Επιπρόσθετα, ανακοίνωσε ότι αυτή την περίοδο έχουν εγκατασταθεί μηχανήματα μέτρησης στις καμινάδες των πυρηνελαιουργείων. Εκτός από τα αιωρούμενα σωματίδια, μετρώνται τα πτητικά σωματίδια και οι αέριοι ρύποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages