Φαρμακεία & γιατρούς σε κόλπο με παράνομες εξαγωγές ερευνά το ΣΔΟΕ στη Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Φαρμακεία & γιατρούς σε κόλπο με παράνομες εξαγωγές ερευνά το ΣΔΟΕ στη Μεσσηνία

Μία ακόμη υπόθεση από το χώρο της Υγείας, με συμπρωταγωνιστές, κυρίως, φαρμακοποιούς από τη Μεσσηνία, ερευνά το τελευταίο διάστημα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ). Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», κέντρο των ελέγχων είναι επαγγελματίες στο χώρο του φαρμάκου από την ευρύτερη περιοχή της Πυλίας. Συγκεκριμένα, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία που έχει στα χέρια του το ΣΔΟΕ, μία πασίγνωστη φαρμακοβιομηχανία και μία φαρμακευτική εταιρεία της Γερμανίας ερευνώνται από τις γερμανικές και ελληνικές αρχές, καθώς συμμετείχαν στο «κόλπο γκρόσο» που στήθηκε σε συνεργασία με Έλληνες φαρμακοποιούς και ιατρούς τα τελευταία χρόνια, με σκοπό, από τη μία, την εξαγωγή πανάκριβων φαρμάκων από τη χώρα μας στο εξωτερικό και, από την άλλη, την προώθηση δικών τους φαρμάκων, μέσω κατευθυνόμενης συνταγογράφησης στην ελληνική αγορά. Τουλάχιστον 103 γιατροί τα «έπαιρναν» από πασίγνωστη γερμανική φαρμακοβιομηχανία για να προωθούν προϊόντα της. Άλλο κύκλωμα 50 φαρμακοποιών εξήγαγε συνταγογραφημένα φάρμακα στη Γερμανία, με παράνομο τζίρο πάνω από 100 εκατ. ευρώ. Για τους εμπλεκόμενους τουλάχιστον 103 ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και άλλους 50 φαρμακοποιούς είχαν στηθεί «ταμεία» από τις δύο γερμανικές εταιρείες φαρμάκων. Αυτές, μέσω άλλων εταιρειών «μαϊμούδων» που στήθηκαν στη χώρα μας, φρόντιζαν να «αιμοδοτούν» μέσω εμβασμάτων τους συμμετέχοντες στο κόλπο.
Τα στέλναν έξω
Η πρώτη περίπτωση, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στην «Ελευθεροτυπία», αφορά 50 φαρμακοποιούς που διατηρούν φαρμακεία στην Αθήνα, την Κέρκυρα, τη Μεσσηνία και άλλες περιοχές της χώρας, οι οποίοι είχαν αναλάβει το έργο να προωθούν και να εξάγουν σε συγκεκριμένη γερμανική φαρμακευτική εταιρεία πανάκριβα εγχώρια φάρμακα, κυρίως αντικαρκινικά και οφθαλμολογικά, χρησιμοποιώντας ως μεσάζουσα μια εταιρεία -που ήδη εντοπίστηκε- με έδρα τα δυτικά προάστια της Αττικής. Η συγκεκριμένη εταιρεία εμφανιζόταν στα χαρτιά, όπως προέκυψε έπειτα από έλεγχο του ΣΔΟΕ, ως μεταφορική, αλλά έργο της είχε την τιμολόγηση και την εξαγωγή στη γερμανική φαρμακευτική εταιρεία των πανάκριβων εγχώριας παρασκευής φαρμάκων, που της διέθεταν με τη «σέσουλα» ελληνικά φαρμακεία Στο «κόλπο γκρόσο» βασικό ρόλο έπαιζαν οι συνταγές ιατρών, στις οποίες ανέγραφαν τη χορήγηση σε ασθενείς τους που πάσχουν από καρκίνο δύο έως τριών πανάκριβων φαρμάκων (αξίας έως 1.000 ευρώ το ένα), αλλά οι ενδιαφερόμενοι ελάμβαναν τελικώς μόνο το ένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages