Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την ανακεφαλαιοποίηση ελληνικών τραπεζών - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την ανακεφαλαιοποίηση ελληνικών τραπεζών

Θέμα: Ανακεφαλαιοποίηση ελληνικών τραπεζών Ενόψει της ολοκλήρωσης της λεγόμενης ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, ιδιαίτερα μάλιστα των χαρακτηριζόμενων ως συστημικών, επιτακτική είναι η ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής ενημέρωσης της Βουλής και του ελληνικού λαού για το εν λόγω ζήτημα και η ταυτόχρονη κατάθεση στη Βουλή όλων των αναγκαίων εγγράφων, αποφάσεων, παραστατικών, πιστοποιητικών κρατικών ελεγκτών. Επισημαίνουμε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών γίνεται με φορείς υλοποίησης το ΤΧΣ και την ΤτΕ, ενώ δεν υπάρχει συμμετοχή της εκτελεστικής εξουσίας ούτε καμία ενημέρωση του Ελληνικού Κοινοβουλίου κατ’ εντολή της τρόικας, παρ’ όλο που αυτή γίνεται με δανεικά χρήματα του ελληνικού δημοσίου.
Από τη δημοσιοποίηση δε της «Έκθεσης της Τραπέζης Ελλάδος» και της διαγνωστικής μελέτης τής Black Rock, αίσθηση προκαλεί το γεγονός -από τη σύγκριση των ελληνικών τραπεζών με βάση τις επισφάλειες από τα δανειακά κεφάλαια και το ύψος των αναγκαίων κεφαλαίων- ότι η Αγροτική Τράπεζα βρίσκεται στο μέσο επίπεδο των ελληνικών τραπεζών και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο εμφανίζεται καλύτερο από άποψης δεικτών πιστωτικού κινδύνου. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα δημοσιευθέντα στοιχεία, διαπιστώνεται ότι οι ζημιές της Αγροτικής για την 3ετία ανέρχονται στο 12,5% των συνολικών δανείων και για τη συνολική διάρκεια του δανείου στο 14,7%. Βρίσκεται δηλαδή στο μέσο επίπεδο των ελληνικών τραπεζών, με τις Εμπορική (23,3%), Alpha (15,1%) και Γενική (18,1%) να εμφανίζονται σε χειρότερο επίπεδο, και τις Eurobank (12,1%), Πειραιώς (11,5%) και Εθνική (10,8%) να είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο. Σημειωτέον, δε, ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο εμφανίζεται άριστο με 5,5%, ενώ ακόμη και στο χειρότερο σενάριο δεν ξεπερνά το 10,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages