Ανύπαρκτες οι τουριστικές επιτροπές ανάπτυξης και προβολής στους δήμους - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ανύπαρκτες οι τουριστικές επιτροπές ανάπτυξης και προβολής στους δήμους

Αν και έχουν περάσει δύο χρόνια από τη σύσταση των «Καλλικρατικών» δήμων, μέχρι στιγμής δεν έχουν συγκροτήσει (όπως οφείλουν) οι τουριστικοί ΟΤΑ του νομού, τις επιτροπές ανάπτυξης και προβολής. Ο νόμος 3852/10 άρθρο 70 αναφέρει ότι τα δημοτικά συμβούλια έχουν υποχρέωση να συγκροτήσουν στους τουριστικούς δήμους , επιτροπές τουρισμού για την επεξεργασία και εισήγηση θεμάτων που έχουν να κάνουν με την τουριστική προβολή και ανάπτυξη του δήμου τους.
Στην επιτροπή αυτή συμμετέχουν δημοτικοί σύμβουλοι απ? όλες τις παρατάξεις , υπάλληλοι της αρμόδιας διεύθυνσης του δήμου, εμπειρογνώμονες σε θέματα τουρισμού, καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων. Οφείλουμε να καταλάβουμε ότι τον τουρισμό δεν τον αφήνουμε στην τύχη του, χρειάζεται σχεδιασμός, συλλογικότητα και συντονισμός απ' όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων και πρέπει ν? αφήσουμε στην άκρη τις όποιες διαφορές, διότι τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα και διαρκώς χάνουμε έδαφος διότι υπάρχουν αναδυόμενοι προορισμοί , οι οποίοι πλέον πραγματοποιούν δυναμικές τουριστικές καμπάνιες!
Σήμερα περισσότερο από ποτέ πρέπει να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις προκειμένου ν' αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού μας, έναντι άλλων προορισμών και με στοχευμένες δράσεις θα προσελκύσουμε επιπλέον τουρίστες από τις παραδοσιακές αγορές, αλλά και από νέες τουριστικές αγορές. Ο τουρισμός μπορεί και πρέπει να γίνει για τον τόπο μας ένα από τα ισχυρότερα όπλα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης , ενώ μπορεί και πρέπει να γίνει ο ισχυρός μοχλός ανάπτυξης της περιοχής μας. Σε όλους είναι γνωστό ότι εδώ βρίσκεται η «κοιτίδα του πολιτισμού» που έδωσε τα «φώτα» στην οικουμένη και πως ο νομός μας διαθέτει αμύθητη πολιτιστική κληρονομιά και ιστορία (Περιστεριά- Μάλθη-Επικ. Απόλλωνας κ.α.) με τις απέραντες φυσικές ομορφιές, χωρίς ωστόσο τις κατάλληλες υποδομές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages