Μεσσηνιακό μέτωπο για τη σωτηρία του ΤΕΙ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Μεσσηνιακό μέτωπο για τη σωτηρία του ΤΕΙ

Η ώρα των ανακοινώσεων του υπουργείου Παιδείας για το περίφημο πλέον σχέδιο «Αθηνά», το οποίο προβλέπει συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολών ΤΕΙ και πανεπιστημίων της χώρας, πλησιάζει και η διοίκηση του τοπικού εκπαιδευτικού ιδρύματος, αλλά και οι φορείς του νομού, θυμήθηκαν, έστω και αργοπορημένα, να προχωρήσουν στη συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου, προκειμένου το ΤΕΙ Καλαμάτας να μην οδηγηθεί σε μαρασμό και λουκέτο.
Όπως φάνηκε από τη σύσκεψη που οργανώθηκε χθες στο Δημαρχείο Καλαμάτας, πρώτη προϋπόθεση για να μη συμβεί το… απευκταίο είναι να παραμείνει σε λειτουργία το δυναμικότερο κομμάτι του, που είναι το Τμήμα Λογοθεραπείας.
Κι όμως, σύμφωνα με όσα περιέγραψε η νέα διοίκηση του ΤΕΙ, είναι αυτό που κινδυνεύει περισσότερο από τα υπόλοιπα με κλείσιμο. Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, εάν κλείσει το συγκεκριμένο τμήμα, αργά ή γρήγορα τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει ολόκληρο το ΤΕΙ. Σημειώνεται ότι το Τμήμα Λογοθεραπείας έχει περισσότερους από 400 σπουδαστές, οι οποίοι έχουν εισαχθεί με υψηλές βαθμολογίες, αρκετά πάνω από το 10. Στην ευρεία σύσκεψη που έγινε χθες στο Δημαρχείο της Καλαμάτας, η διοίκηση του ΤΕΙ περιέγραψε πώς έχει η κατάσταση όσον αφορά στο ίδρυμα και το πρόγραμμα «Αθηνά» και ζήτησε τη στήριξη των τοπικών φορέων, ώστε να αποτραπούν εξελίξεις που θα θέσουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητά του.
καλαμάτα blogs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages