Οι Έλληνες μεταναστεύουν στο εξωτερικό και οι μετανάστες φεύγουν από την Ελλάδα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Οι Έλληνες μεταναστεύουν στο εξωτερικό και οι μετανάστες φεύγουν από την Ελλάδα

Τα κίνητρα πίσω από την τάση φυγής των μεταναστών από τη χώρας μας προβάλει δημοσίευμα του ανεξάρτητου, ιταλικού ενημερωτικού σάιτ, με την υπογραφή της Αλεσάντρα Μοντίκα αναπαράγοντας άρθρο της εφημερίδας Καθημερινή: Η οικονομική κρίση σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, όπου το 2011 σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, οι μετανάστες ήταν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο, χτυπάει ακόμα κι αυτή τη μερίδα του πληθυσμού. Έτσι τους τελευταίους μήνες, με την επιδείνωση της ανεργίας, όλο και περισσότεροι ξένοι αφήνουν το κράτος για να βρουν καταφύγιο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ή ακόμα και να επιστρέψουν.
Αυτή τη νέα τάση σημειώνει ο ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης) από την Αθήνα, όπου από μέρα σε μέρα αυξάνονται οι αιτήσεις εθελούσιου επαναπατρισμού όσων διέμεναν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Πολλοί φεύγουν μετά από λίγο καιρό, όπως η Νουρούλ Αστούτικ, 23 ετών από την Ινδονησία που έζησε στην Αθήνα για 3 χρόνια εργαζόμενη ως καθαρίστρια και τώρα θέλει να πάει στο Ιράκ, με τον ιρακινό αρραβωνιαστικό της, που κι εκείνος ήρθε στην Ελλάδα την εποχή που θεωρείτο "η χώρα των θαυμάτων". "Δεν μπορούμε να παραμείνουμε εδώ γιατί δεν υπάρχει δουλειά, και δεν μπορούμε ούτε να βγάλουμε χαρτιά για να παντρευτούμε κανονικά", εξηγεί εκείνος στην εφημερίδα Καθημερινή: "Δεν θέλω να φύγω από την Ελλάδα, αλλά δεν έχω επιλογή. Θα πάμε στο Ιράκ και μετά βλέπουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages