Αντιπολίτευση για την αδράνεια του Δήμου και τις υπηρεσίες...από την συμπολίτευση στο Δ.Σ. Τριφυλίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Αντιπολίτευση για την αδράνεια του Δήμου και τις υπηρεσίες...από την συμπολίτευση στο Δ.Σ. Τριφυλίας

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ έκανε ξανά η...συμπολίτευση στην  3η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας με αφορμή την αφαίμαξη της περιοχής η οποία έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση υπηρεσιών από την περιοχή, αλλά και ποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν ώστε να αποφευχθούν χειρότερες καταστάσεις, διότι η Υγεία δεν είναι απλά μία υπηρεσία. Αρχικά ο Δήμαρχος Κώστας Κόλλιας αναφέρθηκε στην τελευταία παρέμβαση με την επίσκεψη στον Υφυπουργό για την ΔΟΥ Κυπαρισσίας που δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ διαβεβαιώθηκαν από την συγκεκριμένη συνάντηση για ίδρυση ΓΕΦ εκτός από την Κυπαρισσία και σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους.
Ο Δήμαρχος ακολούθως εστίασε σε πληροφορία σύμφωνα με την οποία γιατροί από την Καλαμάτα θα καλύπτουν μία φορά την εβδομάδα ανάγκες από ειδικότητες που λείπουν από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, χαρακτηρίζοντας θετική αυτήν την υποστήριξη. Ο κ. Σωτηρόπουλος διευκρίνισε ότι αυτή η απόφαση δεν είναι καινούργια, αλλά χρησιμοποιείται να μας κλείσουν τα μάτια, όπως είπε χαρακτηριστικά και ότι ισχύει κατά κύριο λόγο για τα Κέντρα Υγείας. Ανησυχητικό δε είναι το γεγονός ότι μεταθέσεις, αποσπάσεις κλπ. γίνονται για τρεις μήνες, από Ιανουάριο έως Μάρτιο διότι τότε αναμένονται όλες οι αλλαγές. Δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον Όμιλο Δράσεων και Πολιτισμού για την πρωτοβουλία του να βάψει το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών, προσπάθειες όμως, όπως είπε, που δεν επαρκούν για τις τόσες ανάγκες, καθώς ακόμη και τα αναλώσιμα τα αγοράζουν από την τσέπη τους. Τέλος ζήτησε αφύπνιση από όλους. Ο κ. Μπακούρος Σωτήρης αναφέρθηκε στο λιμάνι της Κυπαρισσίας και ζήτησε να επέμβει ο εισαγγελέας για να αποδοθούν ευθύνες.
Ο κ. Καλκαβούρας τόνισε τα προβλήματα που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας των Γαργαλιάνων και τους συλλόγους που συγκεντρώνουν χρήματα για την στήριξή του. Ο κ. Κανελλόπουλος μίλησε για τους υπευθύνους των έργων του λιμανιού και του δρόμου Φιλιατρών - Κυπαρισσίας, έργα τα οποία πραγματοποιήθηκαν από την ίδια εταιρεία και στάθηκε ιδιαίτερα στην απαξίωση από την Δημοτική Αρχή προς τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages