ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΙΚΤΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΙΚΤΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Περισσότερα από ένα στα τέσσερα καταστήματα εστίασης που ελέγχθηκαν τον Αύγουστο στη Μεσσηνία παραβίαζαν κανονισμούς για τη διάθεση ασφαλών προϊόντων και οι ιδιοκτήτες τους είδαν την πόρτα του εισαγγελέα. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία δράσης του Μεικτού Κλιμακίου Ελέγχων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, που ανήκει στη Διεύθυνση Ανάπτυξης. Από τα 51 καταστήματα που ελέγχθηκαν, στα 14 διαπιστώθηκε η ύπαρξη κατεψυγμένου κρέατος και αλιευμάτων, τα οποία είχαν αγοραστεί ως νωπά, είχαν καταψυχθεί από τους ίδιους και πωλούνταν ως νωπά, παραπλανώντας έτσι το καταναλωτικό κοινό. Επίσης, το 2012 έγιναν εκατοντάδες άλλοι έλεγχοι, με βεβαίωση αρκετών παραβάσεων.
Επιχειρήσεις χωρίς άδεια
Χαρακτηριστικά είναι τα αποτελέσματα και στον τομέα χορήγησης αδειών από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης. Το 2012 έγιναν έλεγχοι σε 452 επιχειρήσεις της Μεσσηνίας, για την εξακρίβωση της ορθής λειτουργίας, σύμφωνα με τους όρους αδειοδότησής τους. Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι αφορούσαν σε συσκευαστήρια αγροτικών προϊόντων, οινοποιεία, αρτοποιεία, τυποποιητήρια ελαιολάδου, ξυλουργεία, βιοτεχνίες πλαστικών υλικών, καταστήματα πώλησης φιαλών υγραερίου, πλυντήρια-στεγνοκαθαριστήρια. Σε αρκετές περιπτώσεις έγιναν συστάσεις και δόθηκαν διευκρινιστικές οδηγίες για τη διόρθωση μικρών παραλείψεων. Ωστόσο, επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 16 επιχειρήσεις, καθώς λειτουργούσαν χωρίς άδεια, συνολικού ύψους 22.610 ευρώ. Στον τομέα του εμπορίου διενεργήθηκαν συνολικά 85 δειγματοληψίες, σε διάφορα είδη, όπως καύσιμα, τρόφιμα, και 10 που αφορούσαν ελαιόλαδο. Διενεργήθηκε, επίσης, ποσοτικός έλεγχος, (λιτρομέτρηση), σε 374 αντλίες πρατηρίων υγρών καυσίμων και περιοδικός έλεγχος μέτρων και σταθμών σε 897 ζυγούς καταστημάτων και ελαιοτριβείων. Στο επίπεδο των αγορανομικών ελέγχων διενεργήθηκαν 369 έλεγχοι σε καταστήματα και επιχειρήσεις του νομού και 130 από το Μεικτό Κλιμάκιο Τροφίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages