Συνεχίζεται το «Βοήθεια στο Σπίτι» ως το Σεπτέμβριο τυο 2014 - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεχίζεται το «Βοήθεια στο Σπίτι» ως το Σεπτέμβριο τυο 2014

Κατατέθηκαν από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και συζητούνται σήμερα στη Βουλή οι νομοθετικές ρυθμίσεις για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», στην τροπολογία 828/6, με την οποία το πρόγραμμα συνεχίζεται, μετεξελίσσεται και διευρύνεται. Για το σκοπό αυτό, τόσο ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, όσο και ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου, συνεργάστηκαν με τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Οικονομικών. Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», σύμφωνα με την προτεινόμενη ρύθμιση, προσφέρει υπηρεσίες στους δικαιούχους τριών επιμέρους προγραμμάτων: «Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων», «Κατ’ οίκον Κοινωνική Φροντίδα» και «Κατ’ οίκον Νοσηλεία». Τα τρία επιμέρους προγράμματα
-Το πρόγραμμα «Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων» που θεσμοθετήθηκε με το άρθρο 138 του ν. 4052/12, αφορά στην παροχή υπηρεσιών στους συνταξιούχους όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και του δημοσίου που πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν καθοριστεί.
-Το πρόγραμμα «Κατ’ οίκον Κοινωνική Φροντίδα» θεσμοθετείται για πρώτη φορά, με σκοπό την κατοχύρωση συνθηκών αυτόνομης διαβίωσης των ηλικιωμένων και των αναπήρων στην κατοικία τους, ώστε να εξασφαλισθεί η παραμονή τους στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, να αποφευχθεί η παραπομπή σε δομές κλειστής φροντίδας και να προληφθούν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού.
-Το πρόγραμμα «Κατ’ οίκον Νοσηλεία» θεσμοθετείται σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, με σκοπό την υποστήριξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και τη μετανοσοκομειακή νοσηλεία και ανάρρωση του ασθενούς στο δικό του χώρο, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην απελευθέρωση νοσοκομειακών κλινών, για να χρησιμοποιηθούν από εκείνους που τις έχουν περισσότερο ανάγκη. Το πρόγραμμα «κατ’ οίκον Νοσηλεία» θα εφαρμοστεί κατ’ αρχήν πιλοτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages