«Το ΕΣΠΑ τρέχει» αλλά εργαζόμενοι είναι 4 μήνες απλήρωτοι… - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

«Το ΕΣΠΑ τρέχει» αλλά εργαζόμενοι είναι 4 μήνες απλήρωτοι…

«Το ΕΣΠΑ τρέχει» λένε οι διαφημίσεις στα κανάλια, τις εφημερίδες και τα ραδιόφωνα, ωστόσο οι εργάτες στα έργα του ΕΣΠΑ που γίνονται από Υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού στη Μεσσηνία είναι σχεδόν τέσσερις μήνες απλήρωτοι!… Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «KalamataJournal», απλήρωτοι επί τουλάχιστον τρεις μήνες, από το Μάιο, είναι οι εργάτες που έχουν προσληφθεί για τα έργα συντηρήσεων και αναστηλώσεων στην εκκλησία της Μεταμόρφωσης στο Νιόκαστρο της Πύλου, στο Καποδιστριακό Σχολείο της Μεθώνης και στο Κάστρο της Μεθώνης.
Το έργο «Νιόκαστρο Πύλου – Αποκατάσταση Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος» έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και στο πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη» με το ποσό του 1.400.000 ευρώ. Στο ίδιο πρόγραμμα έχει ενταχθεί και το έργο «Αποκατάσταση και ανάδειξη τμημάτων Κάστρου Μεθώνης». Έχει εγκριθεί ποσό 900.000 ευρώ, ωστόσο στο συγκεκριμένο έργο οι εργάτες δεν πρόλαβαν να μείνουν πολύ καιρό απλήρωτοι γιατί η σύμβασή τους διακόπηκε, εξαιτίας των προβλημάτων που πρώτο το «KalamataJournal» ανέδειξε. Επίσης στο ίδιο πρόγραμμα έχει ενταχθεί το έργο «Αποκατάσταση του Καποδιστριακού Αλληλοδιδακτικού Σχολείου Μεθώνης, όπου επίσης οι εργάτες είναι απλήρωτοι επί τουλάχιστον τρεις μήνες. Για το συγκεκριμένο έργο έχουν εγκριθεί 650.000 ευρώ. Θα περίμενε κανείς ότι εφόσον πρόκειται για έργα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα με τη ροή των χρηματοδοτήσεων, ιδίως σε ό,τι αφορά την πληρωμή των εργαζομένων. Πρόβλημα ωστόσο υπάρχει σοβαρό και οι εργάτες βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση και μεγάλη ανησυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages