ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ- 8.000 ΤΟΝΟΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ- 8.000 ΤΟΝΟΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ


ρεπορτάζ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
ΟΙ αμπελώνες της Τριφυλίας αποτελούν ένα πρωτοποριακό κλάδο του πρωτογενή τομέα για την περιοχή συμβάλλοντας καθοριστικά στην τοπική οικονομία και εξάγοντας φημισμένα κρασιά στην Ευρώπη δημιουργώντας συνθήκες νέων αγορών για τα προιόντα του τόπου μας.
Επίσκεψη σε αμπελοκαλλιέργειες της Τριφυλίας έκανε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας κ. Παρασκευόπουλος ο οποίος από τη περιοχή των Χριστιάνων και της Πλάτης τόνισε η ζώνη καλλιέργειες εκτείνεται νότια της Κυπαρισσίας, ανατολικά των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων φτάνοντας ως τη Χώρα, καταλαμβάνοντας έκταση 10.000 περίπου στρεμμάτων. Πρόσθεσε ότι αναδεικνύονται εξαιρετικά κρασιά με αρώματα τα οποία διεθνώς είναι γνωστά όπως έπραξε η Κομισιόν εμφανίζοντας ω πρότυπο τα κρασιά μας. Συμπλήρωσε ότι η παραγωγή αυτή την εποχή αφορά τις ποικιλίες καμπερνέ σοβινίο, φιλέρι, ροδίτη και άλλα με εξαιρετική πρώτη ύλη και αυτό οφείλεται στο μεράκι των καλλιεργητών της περιοχής αλλά και στις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής μας. 
ΒΟΗΘΑ Η ΒΙΟΠΙΚΟΙΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Επισήμανε επίσης ότι δεν υπάρχουν προσβολές από έντονα με το μικροκλίμα της περιοχής στον ορεινό όγκο να είναι ιδανικό για την ανάπτυξη των αμπελώνων. Ο αρδευόμενος αμπελώνας που επισκέφθηκε τόνισε ότι αποδίδει εξαιρετικής ποιότητα κρασιά με μεθοδικότητα προσαρμοσμένη στις σύγχρονες τεχνικές και συνδέεται με την βιοπικοιλότητα της περιοχής. Σε ότι αφορά την φετινή παραγωγή αναμένεται αναμένεται ελαφρώς μειωμένη από πέρσι με την εκτίμηση να ανέρχεται στους 7.500 με 8.000 τόνους συνολικά με διακυμάνσεις ανάλογα με την περιοχή, χωρίς όμως ιδιαίτερες αποκλίσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages