Ο αυτοκινητόδρομος, τα χρονοδιαγράμματα και η επιβάρυνση για το δημόσιο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ο αυτοκινητόδρομος, τα χρονοδιαγράμματα και η επιβάρυνση για το δημόσιο

Τριάντα εκατομμύρια ευρώ επιβαρύνεται το δημόσιο με κάθε 6 μήνες καθυστέρηση στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα. Το χρονοδιάγραμμα έχει «ξεφύγει» κυριολεκτικά λόγω των απαλλοτριώσεων και της αρχαιολογίας. Αυτό αναφέρουν κυβερνητικές πηγές θεωρώντας πως θα υπάρξει και νέος εκτροχιασμός του έργου στο τμήμα Λεύκτρο- Σπάρτη, εξαιτίας των αρχαιολογικών ευρημάτων. Να σημειώσουμε πως το τμήμα αυτό μαζί με την Περιμετρική της Καλαμάτας είναι τα δύο κομμάτια που απομένουν για να ολοκληρωθεί το έργο στο σύνολό τους.
Βέβαια όλες αυτές οι αναφορές έχουν σκοπό να μην είναι ιδιαίτερα αυστηρές και τυπικές οι υπηρεσίες της αρχαιολογίας και μάλιστα λέγεται πως ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοίδης έστειλε επιστολή στον υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιοωτόπουλο και την Γενική Γραμματέα Λίνα Μενδώνη ζητώντας τους να «χαλαρώσουν» τον πολιορκητικό κλοιό που ασκούν οι αρχαιολογικές ανασκαφές στα έργα. Στην περιοχή της Σπάρτης, τα αρχαιολογικά ευρήματα που εντοπίζονται στο τμήμα Πελλάνας-Σπάρτης, υπολογίζεται ότι πάνε πίσω το χρονοδιάγραμμα του έργου που προσδιορίζεται ασαφώς μέσα στο 2014 και αποτελούν τον κύριο ρυθμιστή για την ολοκλήρωση των εργασιών. Μάλιστα αναφέρεται ότι το υπουργείο πριν ένα μήνα διέθεσε πρόσθετα κονδύλια ύψους 163.000 ευρώ για να καλυφθούν δαπάνες αρχαιολογικών ανασκαφών και να πληρωθεί προσωπικό που προσελήφθη από τον παραχωρησιούχο, εξοπλισμός αλλά και φύλαξη αρχαιοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages