Σοβαρές αλλαγές με πρεμούρα στα κόμματα για τις Δημοτικές εκλογές - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Σοβαρές αλλαγές με πρεμούρα στα κόμματα για τις Δημοτικές εκλογές

Την πρόθεση της συγκυβέρνησης να αλλάξει τα δεδομένα στις τοπικές εκλογές με την αποσύνδεση της εκλογής δημάρχου από την εκλογή δημοτικού συμβούλου επανέφερε στο προσκήνιο ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, μιλώντας σε ημερίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας για την αξιολόγηση των δομών των ΟΤΑ. Με αυτό τον τρόπο η συγκυβέρνηση επιδιώκει να αλλοιώσει τον βαθιά πολιτικό χαρακτήρα των τοπικών εκλογών για να μην εκφραστεί στο σύνολό της η λαϊκή καταδίκη της πολιτικής που φορτώνει την κρίση στο λαό. «Οι δημότες θα πρέπει να μπορούν να εκλέξουν δημοτικούς συμβούλους ανεξάρτητα από το δήμαρχο», σημείωσε ο Λ. Γρηγοράκος, ενώ έκανε ορατή τη στόχευση της συγκυβέρνησης για την καλλιέργεια του εδάφους των συνεργασιών σε όλα τα επίπεδα, λέγοντας πως «οι πλειοψηφίες πρέπει να διαμορφώνονται στη βάση προγραμμάτων που αποβλέπουν στην εμπέδωση ευρύτερων συνεργασιών».
Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός, οι ευρύτερες συνεργασίες είναι επιβεβλημένες, διότι πρέπει να στηριχθούν αντιλαϊκές επιλογές στην Τοπική Διοίκηση που αναμένεται να προκαλέσουν ισχυρές λαϊκές αντιδράσεις. Χαρακτηριστική η τοποθέτηση πως το μοντέλο που προτείνει η συγκυβέρνηση «επιβάλλει συνεργασίες που είναι απαραίτητες για αλλαγές σε μια σύγχρονη τοπική αυτοδιοίκηση, αποτρέποντας σε μεγάλο βαθμό τις τακτικές του λαϊκισμού, των πελατειακών σχέσεων που μέχρι τώρα προσανατόλιζαν τον εκάστοτε δήμαρχο στη λογική της εξυπηρέτησης του δημότη – πελάτη, εμποδίζοντάς τον να ασχοληθεί ουσιαστικά με τα προβλήματα της κοινωνίας». ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages