Καλύτερες τιμές για το ελαιόλαδο φέτος, λέει το ΥπΑΑΤ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Καλύτερες τιμές για το ελαιόλαδο φέτος, λέει το ΥπΑΑΤ

Στη λήψη μέτρων στήριξης των ελαιοπαραγωγών αναφέρθηκε σε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από το βήμα της Βουλής. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Αντιπροέδρου της Βουλής, Βουλευτή Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ, κ. Ιωάννη Δριβελέγκα, ο Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε ότι οι τιμές φέτος στο ελαιόλαδο είναι καλύτερες από τις περσινές. Ειδικότερα τόνισε:
«Οι τιμές των προϊόντων διαμορφώνονται σε καθεστώς ελεύθερης αγοράς με βάση την προσφορά και τη ζήτηση, τους κανόνες του ανταγωνισμού και την ποιότητα των προϊόντων. Ενδεικτικά αναφέρω ότι την εβδομάδα που μας πέρασε, σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Ελαίας του Υπουργείου, η τιμή του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου κυμαίνεται κατά μέσο όρο από 2,46 ευρώ έως 2,70 ευρώ το κιλό, ενώ του παρθένου ελαιόλαδου από 2,14 ευρώ έως 2,32 ευρώ το κιλό. Οι περσινές τιμές κυμάνθηκαν από 1,86 ευρώ μέχρι 2,47 ευρώ στο έξτρα παρθένο και από 1,53 ευρώ έως 1,72 ευρώ στο παρθένο. Επομένως, οι τιμές φέτος είναι καλύτερες από τις περσινές».
Όσον αφορά τις αποζημιώσεις των παραγωγών για την φετινή μειωμένη παραγωγή, ο κ. Χαρακόπουλος ξεκαθάρισε ότι ο ΕΛΓΑ δεν καλύπτει ζημία από μειωμένη παραγωγή και ότι μόνη λύση είναι τα ΠΣΕΑ. ««Ο υφιστάμενος κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν μπορεί να καλύψει τη ζημία που έχουμε από τη μειωμένη φετινή παραγωγή. Καλύπτει συγκεκριμένα φυσικά αίτια, παγετό, χαλάζι, πλημμύρες, καύσωνα, ανεμοθύελλα κλπ.. Η μειωμένη, όμως, παραγωγή, μπορεί να ενταχθεί σε Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ)», ανέφερε ο Αν. Υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages