Διέξοδο από τη κρίση είδε το 2014 ο Άδωνις- Ούτε κουβέντα για τα εκτός λίστας φάρμακα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Διέξοδο από τη κρίση είδε το 2014 ο Άδωνις- Ούτε κουβέντα για τα εκτός λίστας φάρμακα

ΥΠΑΡΧΕΙ διέξοδος από την κρίση στην οποία βρίσκεται ο ΕΟΠΥΥ ισχυρίστηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης που παραβρέθηκε στο συνέδριο που έγινε στην Καλαμάτα στο ξενοδοχείο ELITE το Σαββατοκύριακο. Με παρέμβαση δυναμική όσο και μαχητική και με εύστοχο χιούμορ ο υπουργός εξέφρασε τη βούλησή του να δοθεί οπωσδήποτε λύση στον πολύπαθο τομέα της Υγείας μέχρι τέλος του χρόνου, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Εχει φτάσει η ώρα των αποφάσεων και δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο πλέον. Τις επόμενες μέρες θα γίνει σύσκεψη στο υπουργείο με όλους τους φορείς για οριστικές αποφάσεις. Θα δημιουργήσουμε Ενιαίο Πυλώνα Πρωτοβάθμιας Υγείας για όλους τους πολίτες.
Ο ΕΟΠΥΥ παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζει αν και έγινε με καθυστέρηση έχει παρουσιάσει έργο, αλλά χρειάζεται μεταρρύθμιση και από τις αρχές του 2014 θα μπει σε νέα τροχιά». Για τα προβλήματα στο χώρο των φαρμάκων ο υπουργός τόνισε με έμφαση πως θα μπουν καθαροί κανόνες εξ αρχής ενώ ο εθνικός στόχος και όχι ο μνημονιακός είναι να φθάσουμε το 60% των γενοσήμων. Η παρέμβαση Γεωργιάδη περιλαμβάνει και αναφορά στην Τρόικα όπου τόνισε με έμφαση πως: «εμείς είμαστε οι επισπεύδοντες και όχι η Τρόικα. Όταν προσπαθούμε να την πείσουμε με επιχειρήματα, αλλάζει άποψη». Το ζήτημα της κινητικότητας, είπε ο υπουργός ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες και χαρακτήρισε ως «τρίχες» την έκταση που έχει δοθεί από τα ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages