ΕΣΠΑ – Απορροφήσεις: Τελευταία η Πελοπόννησος στην Υπερπεριφέρεια - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΣΠΑ – Απορροφήσεις: Τελευταία η Πελοπόννησος στην Υπερπεριφέρεια

Αναλυτικά στοιχεία για την πορεία των έργων του ΕΣΠΑ, που εκτελούνται στις τρεις Περιφέρειες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης παρουσίασε, στην 5η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνια Νησιά 2007 – 2013», ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μανώλης Αγγελάκας.

Στην αρχή της εισήγησής του ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε ότι, συνολικά, για όλη τη χώρα, υπάρχουν ακόμα αδιάθετα περίπου 9 δις ευρώ, για τα οποία πρέπει να γίνει «αγώνας δρόμου» προκειμένου να απορροφηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα. Για τη συνολική πορεία υλοποίησης του Ε.Π. ΔΕΠΙΝ, ανέφερε ότι, μέχρι σήμερα, έχει απορροφηθεί μόλις το 56,95% των συμβάσεων, συνολικής δαπάνης 523.047.122 ευρώ, επί προϋπολογισμού ενταγμένων έργων 1.670.868.228 ευρώ. 
Ειδικότερα, για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Αγγελάκας ενημέρωσε ότι το ποσοστό απορρόφησης των πόρων της συνολικής χρηματοδότησης του Προγράμματος φθάνει, σήμερα, το 53,04%, που αντιστοιχεί στο ποσό των 224.000.281 ευρώ.
 Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η απορρόφηση ανέρχεται σε ποσοστό 44,1%, ποσού 162.268.837 ευρώ, ενώ για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων το αντίστοιχο ποσοστό είναι 48%, ποσού 136.778.004 ευρώ.
Για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, είπε ότι η χώρα έχει, ήδη, διασφαλίσει κονδύλια ύψους 20,4 δις ευρώ, τονίζοντας, χαρακτηριστικά ότι η συγκρότηση της νέας πρότασης για τη ΔΕΠΙΝ θα πρέπει, απαραίτητα, να βασίζεται: 
- Στην αντικειμενική ανάλυση των πραγματικών αναγκών και στον κατάλληλο σχεδιασμό.
- Στη συμμετοχή των πραγματικά ενδιαφερομένων (πολίτες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, Επιμελητήρια) στη διαμόρφωση της πρότασης.
- Σε λίγα έργα, αλλά σωστά μελετημένα.
- Στην αξιοποίηση όλων των πόρων που δημιουργούν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.
«Μόνο έτσι -συνέχισε- το νέο ΕΣΠΑ θα ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών και θα υλοποιηθεί εντός του χρονοδιαγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages