Δυτική Ελλάδα: Η περιοχή "θησαυρός" για υδρογονάνθρακες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Δυτική Ελλάδα: Η περιοχή "θησαυρός" για υδρογονάνθρακες

Τα νέα δεδομένα παρουσιάστηκαν απο τον καθηγητή γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών Αβραάμ Ζελελίδη

Δύο γραμμές σεισμικών δεδομένων από τις έρευνες του σκάφους «Nordic Explorer» παρουσιάστηκαν την Τρίτη στο δεύτερο συνέδριο «Balkans Οil and Gas Summit» το οποίο διεξάγεται στην Αθήνα. Τα νέα αυτά δεδομένα παρουσιάστηκαν από τον καθηγητή γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών Αβραάμ Ζελελίδη, ο οποίος υποστήριξε ότι η πλέον υποσχόμενη περιοχή είναι εκείνη των Παξών.
Οπως ανακοινώθηκε στο συνέδριο, δεδομένα από το πακέτο των συνολικά 79 σεισμικών γραμμών, συνολικού μήκους 12.500 χιλιομέτρων, που «τράβηξαν» οι Νορβηγοί, απέκτησαν και τα ΕΛΠΕ. Τα ίδια δεδομένα έχει αγοράσει από τη νορβηγική Petroleum Geo Services (PGS) η γαλλική Total.
Σύμφωνα με tovima η επεξεργασία των ευρημάτων, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) Κώστα Μαθιουδάκη, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο. Θα ακολουθήσει η ερμηνεία τους και μετά τον ερχόμενο Μάρτιο θα αρχίσει η χάραξη των οικοπέδων και η προκήρυξη του γύρου παραχωρήσεων.
Την εκτίμηση ότι στη χώρα μας υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες τόσο στη στεριά όσο και σε θαλάσσιες περιοχές στον τομέα των υδρογονανθράκων εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas κ. Μαθιός Ρήγας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages