Ζητούν παράταση της μεταφοράς απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ζητούν παράταση της μεταφοράς απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής

ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ κατάσταση απειλείται και πάλι με τα σκουπίδια στην Πελοπόννησο. Η προσωρινή λύση της μεταφοράς απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής Αττικής λήγει σε 20 μέρες, οι αρμόδιοι του ΧΥΤΑ δηλώνουν αρνητικοί σε κάθε παράταση, ενώ η οριστική λύση του προβλήματος αναμένεται το νωρίτερο στα μέσα του 2014. Μέχρι πρότινος, το πρόβλημα των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο «λυνόταν» μέσω δεκάδων παράνομων χωματερών, με τη χρήση συστημάτων δεματοποίησης, που όμως κορέστηκαν, και ατύπως με την παράνομη μεταφορά τους στην. Αττική.
Υπό την απειλή των προστίμων από πλευράς Ε.Ε. οι χωματερές έκλεισαν και η Περιφέρεια Πελοποννήσου έριξε όλο το βάρος στη διαδικασία επιλογής αναδόχου που θα οργανώσει σύγχρονο σύστημα διαχείρισης μέσω σύμπραξης δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ). Το καλοκαίρι ανακοινώθηκε ότι προσωρινός ανάδοχος του έργου είναι η εταιρία ΤΕΡΝΑ χωρίς όμως ακόμη να υπογραφεί σύμβαση ή να χορηγηθούν άδειες για τις μονάδες επεξεργασίας που θα δημιουργηθούν. Τον περασμένο Απρίλιο και αφού ειδικά στην Τρίπολη συσσωρεύονταν λόφοι σκουπιδιών επί εβδομάδες, εκδόθηκε υγειονομική διάταξη που επέβαλε μεταφορά τους σε αδειοδοχημένο χώρο. Ακολούθησε η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης που όριζε ότι: 1 Ενενήντα τόνοι σκουπιδιών ημερησίως θα μεταφέρονται από τους δήμους Τριπόλεως και Ερμιονίδος στον ΧΥΤΑ Φυλής. 2 Η μεταφορά αυτή θα ίσχυσα για ένα 6μηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages