Πλιάτσικο σε βάρος του Μεσσηνιακού ελαιολάδου στην διεθνή αγορά - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Πλιάτσικο σε βάρος του Μεσσηνιακού ελαιολάδου στην διεθνή αγορά

Είναι γνωστό ότι οι Ιταλοί (και καλά κάνουν) “εκμεταλλεύονται” το ποιοτικό ελληνικό ελαιόλαδο πλασάροντάς το στις Διεθνείς αγορές ως μοναδικό / πανάκριβο) Ιταλικό. Τις μπαμπεσιές τους όμως αντιγράφουν τώρα , κι άλλοι Μεσόγειοι γείτονες για παραπλανήσουν τους καταναλωτές του Εξωτερικού να αγοράσουν τα υποβαθμισμένα (και αγνώστου σύνθεσης) λάδια τους. Έτσι στα Αμερικάνικα ράφια των Σούπερ Μάρκετ, ο βιαστικός καταναλωτής διαβάζοντας στη συσκευασία Brand names με ονόματα γνωστών Ιταλικών πόλεων όπως “PALERMO” και “TORINO” νομίζουν ότι ψώνισαν κελεπούρι ιταλικό ελαιόλαδο, και μάλιστα σε τόσο χαμηλή τιμή. Δείτε όμως ποιες είναι οι χώρες προέλευσης αυτών των …λαδιών. Το “Palermo” είναι από την… Τουρκία, και το “Torino” από την Τυνησία.
Όχι δηλάδη πως κάποια Ελληνικά-Ομογενειακά λαμόγια δεν κάνουν παρόμοιες μπαμπεσιές, για να “ταΐσουν” τους συμπατριώτες μας που “ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΆ” με επικίνδυνες μούργες, που στη συσκευασία τις βαφτίζουν ως Π.Ο.Π. παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας. Γιατί άλλωστε να μη το πράξουν, αφούν δεν πειράζει τους Καλαματιανούς, αλλα και τους αρμόδιους του Υπουργείου Εξωτερικών, και ειδικά του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, που ακριβοπληρώνονται για να προστατεύουν την…παρθενία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages