Σε φάση επανασχεδιασμού ως Κεντρική Αρχή η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Σε φάση επανασχεδιασμού ως Κεντρική Αρχή η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας

Με καθοριστικό τρόπο πρόκειται να συμβάλλουν οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία του Συστήματος Προμηθειών στον τομέα της υγείας, όπως αναλύει ο Μεσσήνιος Πρόεδρος της Επιτροπής Προμηθειών Χρήστος Γιάνναρης. Σε παρέμβασή του στο 12ο Συνέδριο HEALTHWORLD που έγινε στην Αθήνα με θέμα «από το μνημόνιο στην ανασυγκρότηση του Υγειονομιού Τομέα», ο κ. Γιάνναρης αναφέρεται στις ριζοσπαστικές τομές που έρχονται στον χώρο της υγείας και στον αναβαθμισμένο ρόλο της Επιτροπής Προμηθειών, ώστε να παίξει ο τομέας αυτός σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του στρατηγικού χάρτη της χώρας. Αναλυτικά η παρέμβαση του Χρήστου Γιάνναρη είναι η εξής:
«Οι νέες τεχνολογίες στη υπηρεσία του Συστήματος Προμηθειών του Τομέα Υγείας» Μεγάλη συζήτηση γίνεται τελευταία για το εάν και πόσο αλλά και σε ποιο βαθμό η οικονομική κρίση στη χώρα μας επηρεάζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στην υγεία. Η δύσκολη όμως οικονομική συγκυρία υπαγόρευσε την υιοθέτηση πολιτικών και πρωτοβουλιών από μέρους των διεθνών οργανισμών και των κυβερνήσεων των χωρών που αποσκοπούν στη συγκράτηση ή και την περιστολή των δαπανών υγείας καθώς η ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη οδηγούσε συνεχώς στην αύξηση του κόστους. Ανταποκρίνεται όμως στην πραγματικότητα αυτός ο προβληματισμός; Η απάντηση θα έπρεπε να είναι συνυφασμένη και με τον τρόπο λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρα μας αλλά και στο κατά πόσο μετράται και αξιολογείται η απόδοσή του και λειτουργεί ο μηχανισμός συνεχούς βελτίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages