Δίωξη για διασπάθιση χρήματος στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας- Πρέοδρος είναι ο Π. Κατσιλιέρης - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Δίωξη για διασπάθιση χρήματος στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας- Πρέοδρος είναι ο Π. Κατσιλιέρης

Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών με αφορμή έκθεση ελέγχου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ ΑΕ), από τον οποίο προέκυψαν οικονομικές παρατυπίες. Οι παρατυπίες αφορούν σε αμοιβές προσωπικού και νομικού συμβούλου, καταβολή υπερωριών, διάθεση σημαντικών χρηματικών ποσών για δαπάνες ελεγχόμενων ως εικονικών μετακινήσεων προσωπικού εκτός έδρας, καταβολή χρηματικών ποσών δυνάμει Υπουργικών Αποφάσεων εκδοθεισών εκτός νομοθετικής εξουσιοδότησης, παράνομη ιδιοποίηση ηλεκτρονικού ιδίως εξοπλισμού από τις εγκαταστάσεις του Ταμείου, παράνομη κατάτμηση διαγωνισμών κ.λπ.
Η δίωξη που άσκησε ο Χ. Λακαφώσης αφορά απιστία περί την υπηρεσία από κοινού και κατ' εξακολούθηση αντικειμένου συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 120.000 ευρώ, ψευδή βεβαίωση κατ' εξακολούθηση επί σκοπώ προσπορισμού αθέμιτου οφέλους που υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ και υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, με παραγγελία διενέργειας κύριας ανάκρισης. Επιπλέον, σχηματίστηκε αυτοτελής δικογραφία και ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος εις βάρος των μελών του ΔΣ του Ταμείου, συνιστάμενη στην εκ μέρους τους ανοχή διαρκούς απουσίας υπαλλήλου από την άσκηση των καθηκόντων του. Σημειώνεται ότι στην ηγεσία του Ταμείου και πιο συγκεκριμένα στην θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου έχει τοποθετηθεί ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κατσιλιέρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages