«Μελέτη οδικού άξονα Φιλιατρά – Πύλος – Καλαμάτα» στο Περιφερειακό Συμβούλιο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

«Μελέτη οδικού άξονα Φιλιατρά – Πύλος – Καλαμάτα» στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013 συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο στην Τρίπολη. Από τα 34 θέματα που συζητήθηκαν τα 9 αφορούσαν Π.Ε. Μεσσηνίας . Το 1ο θέμα αφορούσε την Μ.Π.Ε. «Μελέτη οδικού άξονα Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου (Φιλιατρά – Πύλος – Καλαμάτα) τμήματα Πύλος – Ριζόμυλος και Πύλος – Μεθώνη στα πλαίσια έκδοσης απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του ως άνω έργου». Μετά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων θα συνταχθεί οριστική μελέτη. Π/Υ μελέτης 1.840.000 € Π/Υ έργου 65.000.000 € με ΦΠΑ Δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος των απαλλοτριώσεων.
Η δημοπράτηση εκτιμάται για τον Ιούνιο του 2014. Το Α τμήμα, το υποτμήμα Πύλος – Ριζόμυλος είναι νέα χάραξη, μήκους 26 ΚΜ, δίιχνη πλάτους 11μ. παρακάμπτει βόρεια Χανδρινού – Σουληνάρι, νότια το Νερόμυλο – Καρποφόρα. Με 12 ισόπεδους κόμβους 1 ανισόπεδο. Στα τελευταία 2,5 ΚΜ προς Ριζόμυλο είναι τετράιχνος πλάτους 17 μ και συναντάται με Ριζόμυλο – Κορώνη και Ριζόμυλο – Καλαμάτα. Το υποτμήμα Πύλος – Μεθώνη 9η Εθνική Οδός μήκος 7, 9 ΚΜ βελτίωση υφιστάμενου δρόμου με δίιχνη διατομή πλάτους 11μ και τμήμα μήκους 0,8 ΚΜ που καταλήγει στην είσοδο της Μεθώνης. Προβλέπονται τρεις ισόπεδοι κόμβοι: Μεσοχώρι – Καινούριο Χωριό – Βαράκες – Φοινικούντα. Στο δεύτερο τμήμα Παράκαμψη Πύλου, μήκους 3,4 ΚΜ, πλάτους οδοστρώματος 11μ και κυκλοφορίας 7,5 μ, δύο ισόπεδοι κόμβοι Πύλος – Κυνηγού – υφιστάμενη 9η Ε.Ο. Πύλου – Μεθώνης. Κύριος και προφανής σκοπός που εξυπηρετεί η κατασκευή της προς μελέτη οδού είναι η αναβάθμιση της οδικής σύνδεσης Πύλος – Ριζόμυλος και Πύλος – Μεθώνη. Με την ολοκλήρωση αυτού του οδικού άξονα εξασφαλίζεται άνεση, ασφάλεια της κυκλοφορίας και μείωση των ατυχημάτων προς όφελος των χρηστών του οδικού δικτύου.
Σε συνδυασμό με τις προβλεπόμενες τουριστικές επενδύσεις στο νομό μας, θα συμβάλλει θετικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Έτσι εκπληρώνεται και ο στόχος της Ε.Ε. που είναι η εντός 30 λεπτών πρόσβαση σε αυτοκινητόδρομο από δευτερεύον οδικό δίκτυο. Επίσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας συζητήθηκαν τα θέματα: Αποδοχή χρηματοδότηση από ΠΔ.Ε ποσού 3.300.000 για το έργο Βελτίωση – συντήρηση 2ης επ.ο. Μηλέα – Γιάτρισσα μήκους 9 ΚΜ. Κατάρτιση σχεδίου ανάδειξης καθαρισμού σήμανσης μονοπατιών ΔΕ Ανδανίας.
Σχέδιο για την δημιουργία χώρων αναψυχής, παρατηρητηρίων, πινακίδες, ενημέρωση και πληροφόρηση. Μελέτη και γενετική ανάλυση των καλλιεργούμενων ποικιλιών συκιάς στη Μεσσηνία σε συνεργασία με το ΤΕΙ. Η γενετική ταυτοποίηση και ο προσδιορισμός των καλλιεργούμενων ποικιλιών συκιάς στη Μεσσηνία αλλά και ο εντοπισμός τοπικών μη καταγεγραμμένων πληθυσμών που ενδέχεται να υπάρχουν με ιδιαίτερα ποιοτικά και μορφολογικά χαρακτηριστικά π.χ. γευστικά, αντοχή σε ξηροθερμικές συνθήκες κ.λ.π.  Έτσι το ξηρό σύκο στη Μεσσηνία θ’ αποκτήσει στοιχεία ταυτότητας και θα ενισχύσει την πρόταση της ΣΥΚΙΚΗΣ για κατοχύρωση προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης του προϊόντος. Συμπληρωματικό κτηματολόγιο για παράκαμψη οικισμών Κάμπου – Σταυροπηγίου μήκους 3 ΚΜ. Σκοπός είναι η ολοκλήρωση της μελετητικής ωριμότητας του έργου. 5. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Βελτίωση τοπικής οδού Άνω – Κάτω Βέργας» της Δημοτικής Κοινότητας Βέργας του Δήμου Καλαμάτας. 6. Έγκριση τοποθέτησης επαγγελματιών πωλητών σε κενές θέσεις στην Λαϊκή Αγορά Αγίας Τριάδας Καλαμάτας. 7. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Οιχαλίας, για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση δρόμου και ανάπλαση Αγ. Γεωργίου Δωρίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages