Mόνο την Αλήθεια για την Ολυμπία οδό δεν μας λένε στη Βουλή; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Mόνο την Αλήθεια για την Ολυμπία οδό δεν μας λένε στη Βουλή;

Α­πάν­τη­σε ο Υ­πουρ­γός Υ­πο­δο­μών, Με­τα­φο­ρών και Δι­κτύ­ων Μι­χά­λης Χρυ­σο­χο­ϊ­δης στην ε­ρώ­τη­ση που εί­χε κα­τα­θέ­σει στην Βου­λή προ λί­γων η­με­ρών ο βου­λευ­τής Μεσ­ση­νί­ας Γιά­ννης Λαμ­πρό­που­λος, για την Ο­λυμ­πί­α Ο­δό.
Ο κ. Λαμ­πρό­που­λος στην πρω­το­λο­γί­α του α­νά­φε­ρε τα ε­ξής: «Κύ­ρι­ε Υ­πουρ­γέ, κύ­ριοι συ­νά­δελ­φοι, ό­πως εί­ναι γνω­στό, το 2007 ε­δώ στην Βου­λή κυ­ρώ­θη­κε η σύμ­βα­ση για την κα­τα­σκευ­ή του δρό­μου Κό­ριν­θος-Πά­τρα-Πύρ­γος-Τσα­κώ­να στη Μεσ­ση­νί­α. Ό­λοι τό­τε και σχε­δόν ό­λα τα Κόμ­μα­τα χαι­ρέ­τι­σαν την κα­τα­σκευ­ή αυ­τού του δρό­μου ως έ­να με­γά­λο α­να­πτυ­ξια­κό έρ­γο για ο­λό­κλη­ρη τη δυ­τι­κή Ελ­λά­δα, ό­χι μό­νο για το Νο­μό Μεσ­ση­νί­ας ή για το Νο­μό Η­λεί­ας, α­φού θα συν­δέ­ει τη Μεσ­ση­νί­α με το κυ­ρι­ό­τε­ρο λι­μά­νι, εί­σο­δο-έ­ξο­δο προς την Ευ­ρώ­πη, αλ­λά και μέ­χρι τα Ι­ω­άν­νι­να. Έ­νας ο­δι­κός ά­ξο­νας που θα συν­δέ­ει το νό­το με το βορ­ρά. Το 2009, ό­μως, οι τρά­πε­ζες στα­μά­τη­σαν να χρη­μα­το­δο­τούν αυ­τό το με­γά­λο α­να­πτυ­ξια­κό έρ­γο με την οι­κο­νο­μι­κή κρί­ση που ξέ­σπα­σε δι­ε­θνώς. Για­τί προ­φα­νώς έ­βλε­παν ό­τι θα κερ­δί­σουν λι­γό­τε­ρα α­π’ ό,τι εί­χαν υ­πο­λο­γί­σει. Α­πό τό­τε άρ­χι­σαν οι συ­ζη­τή­σεις, ό­που ζη­τού­σαν και α­πο­ζη­μί­ω­ση και να στα­μα­τή­σει ο δρό­μος στην Πά­τρα. Ε­μείς μι­λά­με για α­νάγ­κη α­νά­πτυ­ξης της πε­ρι­ο­χής και ό­ταν μι­λά­με για α­νά­πτυ­ξη δεν μπο­ρού­με να μην κά­νου­με κά­θε προ­σπά­θεια για να γί­νει αυ­τός ο δρό­μος. Γνω­ρί­ζω, κύ­ρι­ε Υ­πουρ­γέ, ό­τι κα­τα­βάλ­λε­τε πο­λύ με­γά­λη προ­σπά­θεια, που ί­σως τα προ­η­γού­με­να χρό­νια -α­πό το 2009 μέ­χρι πρό­τι­νος- δεν εί­χε κα­τα­βλη­θεί. Το γνω­ρί­ζω προ­σω­πι­κά αυ­τό και έ­χου­με κου­βεν­τιά­σει πά­νω σε αυ­τό. Πι­στεύ­ω ό­τι θα κά­νε­τε το παν αυ­τή η σύμ­βα­ση να υ­πάρ­ξει και ο δρό­μος να γί­νει μέ­χρι την Τσα­κώ­να. Θα έ­χου­με ό­λοι μας –και ε­σείς προ­σω­πι­κά που σας έ­χει τύ­χει να εί­σα­στε σή­με­ρα σε αυ­τή τη θέ­ση- συμ­βά­λει στην α­νά­πτυ­ξη ο­λό­κλη­ρης της Δυ­τι­κής Ελ­λά­δος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages