Οι 58, η Πελοπόννησος και ο Φλωρίδης - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Οι 58, η Πελοπόννησος και ο Φλωρίδης

Την ώρα που η 58 ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν την πρώτη δημόσια εμφάνιση, με μια καλά οργανωμένη εκδήλωση, στην Πελοπόννησο ήρθαν οι δηλώσεις του Φλωρίδη να τους αποδομήσουν δημιουργώντας προβληματισμό και στον κόσμο της Πελοποννήσου. Να πως αποδόμησε ο Φλωρίδης τους 58: «Οι 58, με την κίνησή τους αυτή, έχουν διαπράξει ένα σοβαρό πολιτικό λάθος. Το πολιτικό λάθος βρίσκεται στο ότι απευθύνθηκαν στην κοινωνία λέγοντας «ελάτε να αθροίσουμε το παλιό». Όταν επιχειρείς να αθροίσεις το παλιό, έχεις εκλογική αφαίρεση, κατά τη γνώμη μου.»
Για τη συμμετοχή της Κεντροαριστεράς στις εκλογές: «Για να γίνει το οριστικά καινούργιο, πρέπει να συμπράξουν πρόσωπα και δυνάμεις. Μέχρι στιγμής, αυτό που επιχειρείται είναι προσπάθειες των δύο κομμάτων κυρίως (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ), αλλά όχι μόνο και δεν κατατείνουν σ’ αυτό οι προσπάθειες. Δηλαδή, στο να κρατηθούν τα κομματικά φθαρμένα μαγαζιά, έστω και μεταμφιεσμένα, αυτά να πάνε στις εκλογές. Όταν κάτι δεν το κάνεις μόνος σου, έρχεται και στο καθαρίζει ο κόσμος. Όταν οι πρωτοβουλίες δεν παίρνονται από αυτούς που θα έπρεπε να παρθούν, τότε ο λαός παίρνει τις αποφάσεις του. Οι 58 έχουν ένα σοβαρό πολιτικό πρόβλημα. Έχουν λάθος πολιτικό έρεισμα. Βγήκαν και είπαν ότι η πρόσκλησή τους είναι να κάνουν την «Ελιά». Τι είναι η «Ελιά»;
Είναι το άθροισμα παλαιών, φθαρμένων κομμάτων. Όταν επιχειρήσεις να βγάλεις το άθροισμα αυτών, δεν θα το βγάλεις. Θα βγάλεις πολύ λιγότερα. Να έρθουν οι 58, να με πάρουν εμένα και να με πάνε ξανά στο ΠΑΣΟΚ ή το 40% που έχει φύγει ήδη από το ΠΑΣΟΚ, αυτό δεν συνιστά σοβαρή πολιτική πρωτοβουλία. Σοβαρή πολιτική πρωτοβουλία είναι να δεις αυτό το 40% τι θέλει σήμερα. Θέλει να δημιουργηθεί ένας ριζικά νέος πολιτικός φορέας, να δημιουργηθεί με σοβαρό τρόπο για την Ελλάδα και το πρόβλημά της, να βάλει μπροστά ένα σοβαρό πολιτικό σχέδιο και να μη ρημάζει πλέον ο κόσμος και τελικά θα ρημαχτεί ο τόπος και στο τέλος να κινητοποιήσει νέες δυνάμεις της κοινωνίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages