Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του ΥπΑΑΤ στην Ολομέλεια της Βουλής - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του ΥπΑΑΤ στην Ολομέλεια της Βουλής

Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, με την στήριξη των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων». Στο νομοσχέδιο, το οποίο δήλωσε ότι καταψηφίζει σύσσωμη η αντιπολίτευση, ενσωματώθηκε και η τροπολογία με ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα «κόκκινα δάνεια» των αγροτών, που είχαν καταθέσει την προηγούμενη εβδομάδα βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και την οποία ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, ανακοίνωσε ότι κάνει δεκτή.
Όπως δήλωσε ο υπουργός μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου, «η ρύθμιση των κόκκινων δανείων στην υπό εκκαθάριση ΑΤΕ αφορά 500.000 στρέμματα και περίπου 18.000 αγρότες. Δεν χαρίζονται τα χρέη αλλά περιορίζονται οι υποθήκες και διευκολύνεται η αποπληρωμή των δανείων. Τώρα τα χωράφια αυτά θα είναι δυνατόν να μεταβιβαστούν και να ενταχθούν στα ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα». Η νέα ρύθμιση, προβλέπει μεταξύ άλλων παράταση εξόφλησης, με πολύ χαμηλό επιτόκιο των «κόκκινων» ενυπόθηκων δανείων που έχουν λάβει οι αγρότες από την πρώην ΑΤΕ, «κούρεμα» στις προσημειώσεις και μακροχρόνια παράταση εξόφλησης τους με επίσης χαμηλό επιτόκιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages